dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Damašek, Jozef
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:57:50Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:57:50Z |
|
dc.date.issued |
2020-02-17 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/48933
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá výrobou a analýzou nutričního profilu dvou druhů trvanlivého pečiva, obohaceného o netradiční suroviny. Teoretická část obsahuje charakteristiku sortimentu trvanlivého pečiva. Dále jsou vystiženy jednotlivé netradiční suroviny, které lze používat při výrobě trvanlivého pečiva. Praktická část se zabývá přípravou vzorků trvanlivého pečiva z daných netradičních surovin. Tyto vzorky byly následně senzoricky a chemicky analyzovány, přičemž byly stanoveny následně nutriční parametry - obsah sušiny, popela, hrubé bílkoviny, škrobu, lipidů, neutrální-detergentní vlákniny, celkový obsah polyfenolů, antioxidační aktivita a stravitelnost. |
|
dc.format |
69 s. (101634 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
trvanlivé pečivo
|
cs |
dc.subject |
netradiční suroviny
|
cs |
dc.subject |
jakostní znaky
|
cs |
dc.subject |
cereálie
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
antioxidační aktivita
|
cs |
dc.subject |
durable pastries
|
en |
dc.subject |
non-traditional ingredients
|
en |
dc.subject |
nutritional profile
|
en |
dc.subject |
cereals
|
en |
dc.subject |
polyphenols antioxidant activity
|
en |
dc.title |
Výroba trvanlivého pečiva z netradičních surovin |
|
dc.title.alternative |
Production of Durable Pastry from Non-traditional Raw Materials |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Velichová, Helena |
|
dc.date.accepted |
2020-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the production and analysis of the nutritional profile of two types of pastry, enriched with non-traditional raw materials. The theoretical part contains characteristics of assortment of durable pastry. Furthermore, the individual non-traditional raw materials that can be used in the production of durable pastries are described. The practical part deals with the preparation of samples of durable pastries from given non-traditional raw materials. These samples were subsequently sensory and chemically analysed. The following nutritional parameters were determined determination of dry mass content, ash, crude protein, starch, lipids, neutral-detergent fibres, digestibility, total polyphenol content and antioxidant activity. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
55769
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2020-05-11 |
|