Založení nového podnikatelského subjektu v oblasti maloobchodního prodeje zdravé výživy
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Slinták, Karel
|
|
dc.contributor.author |
Matisková, Simona
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:54:36Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:54:36Z |
|
dc.date.issued |
2020-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/48106
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce je navržení a ekonomické zhodnocení business modelu, jehož předmětem podnikání bude založení nového podnikatelského subjektu v oblasti maloobchodního prodeje zdravé výživy. Zvolený projekt byl řešen pomocí vybraných rozborů a analýz jako jsou rozbor trhu, konkurence a zákazníků včetně SLEPT analýzy a lokalizačního rozboru, jejichž výstupy slouží zejména při rozhodování o vhodné lokalitě k realizaci projektu. Dalšími provedenými analýzami jsou rozbor dodavatelů a analýza rizik, které mohou mít dopad na zvažované podnikání. Na základě vypracovaných analýz byl navržen a následně taktéž ekonomicky vyhodnocen business model. Hlavním přínosem práce je vypracovaný business model, jenž autorce poslouží jako vhodný vzor pro vytvoření nového podnikatelského subjektu a otevření kamenné prodejny v praxi. |
|
dc.format |
140 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
podnikání
|
cs |
dc.subject |
business model
|
cs |
dc.subject |
Lean Canvas
|
cs |
dc.subject |
Business Model Canvas
|
cs |
dc.subject |
finanční plán
|
cs |
dc.subject |
analýza rizik
|
cs |
dc.subject |
zdravá výživa
|
cs |
dc.subject |
business
|
en |
dc.subject |
business model
|
en |
dc.subject |
Lean Canvas
|
en |
dc.subject |
Business Model Canvas
|
en |
dc.subject |
financial plan
|
en |
dc.subject |
risk analysis
|
en |
dc.subject |
healthy food
|
en |
dc.title |
Založení nového podnikatelského subjektu v oblasti maloobchodního prodeje zdravé výživy |
|
dc.title.alternative |
The Establishment of a New Business Entity in the Field of the Healthy Food Retail |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Zlámalová, Jana |
|
dc.date.accepted |
2020-07-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the diploma thesis is the design and economic evaluation of a business model, the subject of which will be the establishment of a new business entity in the field of retail sales of healthy food. The selected project was solved by means of selected analyzes such as market analysis, competition and customer analysis, including SLEPT analysis and localization analysis. The outputs of these analyzes are used mainly when deciding on a suitable location for the project implementation. Other analyzes performed are the analysis of suppliers and the analysis of risks that may have an impact on the business under consideration. Based on the analyzes, a business model was designed and economically evaluated. The main benefit of this thesis is processed business model, which will serve the author as a suitable model for the creation of a new business entity and the opening of a stone shop in practice. |
|
dc.description.department |
Ústav podnikové ekonomiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Podniková ekonomika |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Business Administration |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economics and Management |
en |
dc.identifier.stag |
54643
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2020-06-16 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account