Problematika plýtvání potravinami v okrese Uherské Hradiště
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Lukášková, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Slaníková, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:54:31Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:54:31Z |
|
dc.date.issued |
2019-11-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/48006
|
|
dc.description.abstract |
Plýtvání potravinami na území okresu Uherské Hradiště je doposud minimálně analyzované téma. Přestože je v současnosti zvýšený zájem o snižování potravinového odpadu, absence znalosti současné situace a metodik brání v efektivní implementaci opatření. Práce si klade za cíl zmapovat, současné důvody plýtvání a dopady, které plýtvání potravinami způsobuje, popsat plýtvání napříč celým potravinovým řetězcem a definovat snížení plýtvání potravin na jednotlivých úrovních hierarchie nakládání s potravinovými přebytky. Praktická část nabízí modelová řešení, jež jsou aplikovatelná v praxi na úrovni spotřebitelů, města a okresu. |
|
dc.format |
95 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
důsledky plýtvání potravinami
|
cs |
dc.subject |
plýtvání potravinami
|
cs |
dc.subject |
potravinové banky
|
cs |
dc.subject |
potravinový odpad
|
cs |
dc.subject |
ztráta potravin
|
cs |
dc.subject |
food banks
|
en |
dc.subject |
food loss
|
en |
dc.subject |
food waste
|
en |
dc.subject |
the consequences of food waste
|
en |
dc.title |
Problematika plýtvání potravinami v okrese Uherské Hradiště |
|
dc.title.alternative |
The Issue of Food Waste in Uherské Hradiště District |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Božek, František |
|
dc.date.accepted |
2020-06-30 |
|
dc.description.abstract-translated |
Food waste in Uherské Hradiště district is a minimally analyzed topic so far. Although there is currently an increased interest in reducing food waste, the lack of knowledge of the current situation and methodologies hinders the effective implementation of measures. The aim of the work is to map the current reasons for waste and the impacts food waste causes. Describes waste in the food chain and defines the reduction of food waste at individual levels of the hierarchy of food surplus management. The practical part will try to offer model solutions that can be applied in practice at the levels, consumers, city and district. |
|
dc.description.department |
Ústav krizového řízení |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Bezpečnost společnosti |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Security of Society |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Bezpečnost společnosti |
cs |
dc.identifier.stag |
54489
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2020-06-05 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account