Problematika plýtvání potravinami v okrese Břeclav
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Lukášková, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Hubálková, Beáta
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:54:23Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:54:23Z |
|
dc.date.issued |
2019-11-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/47797
|
|
dc.description.abstract |
Předkládaná diplomová práce se zabývá plýtváním potravinami, a to zejména na územ-ním celku okresu Břeclav. Dokument v teoretické části představuje důležité definice v souvislosti s potravinovým plýtváním, současný stav plýtvání potravinami v České re-publice, příčiny a důsledky plýtvání a možná situační východiska. V praktické části práce jsou kombinovány kvalitativní a kvantitativní výzkumné metody. Je zde představeno a vyhodnoceno dotazníkové šetření a provedeno měření potravinového odpadu. Na základě výsledků z výzkumu provedeného dotazníkovým šetřením je také vypracováno modelové řešení pro snížení plýtvání potravinami na různých úrovních. Modelová opatření mají za cíl umožnit zavedení opatření pro snížení množství potravinového odpadu. |
|
dc.format |
85 s. (139 025 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Potravina
|
cs |
dc.subject |
potravinový odpad
|
cs |
dc.subject |
plýtvání potravinami
|
cs |
dc.subject |
okres Břeclav
|
cs |
dc.subject |
Food
|
en |
dc.subject |
food wastage
|
en |
dc.subject |
food loss
|
en |
dc.subject |
Breclav district
|
en |
dc.title |
Problematika plýtvání potravinami v okrese Břeclav |
|
dc.title.alternative |
Food Wasting Problematics in the Breclav Region |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Božek, František |
|
dc.date.accepted |
2020-06-29 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the food waste problems, especially in the Breclav district. The theoretical part of this document presents important definitions in relation to food waste, the current state of food wastage in the Czech Republic, the causes and consequences of food wastage and possible situational bases. The practical part of this thesis combines qualitative and quantitative research methods. Questionnaire survey is presented and eva-luated here and food waste measurements are performed. Based on the results of the re-search conducted by the questionnaire survey, a model solution for reducing food waste is made and implemented onto different levels. These model solutions are intended to allow the implementation of remedies to reduce the amount of food waste levels. |
|
dc.description.department |
Ústav krizového řízení |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Bezpečnost společnosti |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Security of Society |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Bezpečnost společnosti |
cs |
dc.identifier.stag |
54115
|
|
utb.result.grade |
E |
|
dc.date.submitted |
2020-06-01 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account