Problematika plýtvání potravinami v okrese Břeclav

DSpace Repository

Language: English čeština 

Problematika plýtvání potravinami v okrese Břeclav

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lukášková, Eva
dc.contributor.author Hubálková, Beáta
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:54:23Z
dc.date.available 2021-07-26T10:54:23Z
dc.date.issued 2019-11-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/47797
dc.description.abstract Předkládaná diplomová práce se zabývá plýtváním potravinami, a to zejména na územ-ním celku okresu Břeclav. Dokument v teoretické části představuje důležité definice v souvislosti s potravinovým plýtváním, současný stav plýtvání potravinami v České re-publice, příčiny a důsledky plýtvání a možná situační východiska. V praktické části práce jsou kombinovány kvalitativní a kvantitativní výzkumné metody. Je zde představeno a vyhodnoceno dotazníkové šetření a provedeno měření potravinového odpadu. Na základě výsledků z výzkumu provedeného dotazníkovým šetřením je také vypracováno modelové řešení pro snížení plýtvání potravinami na různých úrovních. Modelová opatření mají za cíl umožnit zavedení opatření pro snížení množství potravinového odpadu.
dc.format 85 s. (139 025 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Potravina cs
dc.subject potravinový odpad cs
dc.subject plýtvání potravinami cs
dc.subject okres Břeclav cs
dc.subject Food en
dc.subject food wastage en
dc.subject food loss en
dc.subject Breclav district en
dc.title Problematika plýtvání potravinami v okrese Břeclav
dc.title.alternative Food Wasting Problematics in the Breclav Region
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Božek, František
dc.date.accepted 2020-06-29
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the food waste problems, especially in the Breclav district. The theoretical part of this document presents important definitions in relation to food waste, the current state of food wastage in the Czech Republic, the causes and consequences of food wastage and possible situational bases. The practical part of this thesis combines qualitative and quantitative research methods. Questionnaire survey is presented and eva-luated here and food waste measurements are performed. Based on the results of the re-search conducted by the questionnaire survey, a model solution for reducing food waste is made and implemented onto different levels. These model solutions are intended to allow the implementation of remedies to reduce the amount of food waste levels.
dc.description.department Ústav krizového řízení
dc.thesis.degree-discipline Bezpečnost společnosti cs
dc.thesis.degree-discipline Security of Society en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Bezpečnost společnosti cs
dc.identifier.stag 54115
utb.result.grade E
dc.date.submitted 2020-06-01


Files in this item

Files Size Format View Description
hubálková_2020_dp.pdf 6.564Mb PDF View/Open None
hubálková_2020_op.pdf 227.0Kb PDF View/Open None
hubálková_2020_vp.pdf 74.62Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account