Hodnocení a změny ovocných salátů z tropického a subtropického ovoce v průběhu úchovy
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Semotam, David
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:54:10Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:54:10Z |
|
dc.date.issued |
2020-02-17 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/47519
|
|
dc.description.abstract |
V diplomové práci jsou popsány jednotlivé druhy ovoce, ze kterých jsou saláty vyrobeny. Jsou zde obsaženy kapitoly o senzorické analýze a vnímání pomocí smyslů, základy konzervace sníženou teplotou. Další obsáhlá část se věnuje tomu, jaký má konzumace ovoce vliv na zdraví člověka, a s tím spojená témata o bioaktivních látkách, polyfenolech, antioxidantech, fytochemikáliích. V praktické části byly provedeny analýzy, které sledují vliv doby skladování a formu skladování na dané látky v ovoci obsažené. |
|
dc.format |
100 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Mango
|
cs |
dc.subject |
banán
|
cs |
dc.subject |
ananas
|
cs |
dc.subject |
avokádo
|
cs |
dc.subject |
pomeranč
|
cs |
dc.subject |
tropické ovoce
|
cs |
dc.subject |
subtropické ovoce
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
antioxidační aktivita
|
cs |
dc.subject |
potrava
|
cs |
dc.subject |
lidské smysly
|
cs |
dc.subject |
složení ovoce
|
cs |
dc.subject |
gastronomie
|
cs |
dc.subject |
chemie potravin
|
cs |
dc.subject |
skladování ovoce
|
cs |
dc.subject |
Mango
|
en |
dc.subject |
banana
|
en |
dc.subject |
pineapple
|
en |
dc.subject |
avocado
|
en |
dc.subject |
orange
|
en |
dc.subject |
tropical fruit
|
en |
dc.subject |
subtropical fruit
|
en |
dc.subject |
sensory analysis
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
antioxidant activity
|
en |
dc.subject |
food
|
en |
dc.subject |
human senses
|
en |
dc.subject |
fruit composition
|
en |
dc.subject |
gastronomy
|
en |
dc.subject |
food chemistry
|
en |
dc.subject |
fruit storage
|
en |
dc.title |
Hodnocení a změny ovocných salátů z tropického a subtropického ovoce v průběhu úchovy |
|
dc.title.alternative |
Evaluation and changes of fruit salads from tropical and subtropical fruits during storage |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2020-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis focuses on tropical and subtropical fruits and salads made out of these fruits. It deals with the total content of polyphenols and antioxidants in these fruits and salads. Total content of polyphenols and antioxidants was measured not just once, but in four following days, so that the effect of different storage conditions may be evaluated. Salads did also undergo sensory analysis, which pointed at salads, which were evaluated as the most favourite by test participants. Information in this thesis are helpful to all, who are interested in creating, storing and of course in consuming salads. . |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
53114
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2020-05-04 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account