Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Kavanová, Lenka
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T07:18:00Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T07:18:00Z |
|
dc.date.issued |
2020-12-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/47334
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zaměřuje na biologicky aktivní látky v müsli směsích. Zahrnuje rozbor surovinové skladby müsli směsí, popis lišejníku islandského a biologicky aktivních látek. V praktické části se zaměřuje na přípravu daných müsli směsí a stanovení vybraných biologicky aktivních látek a měření jejich antioxidační aktivity. |
|
dc.format |
62 s. (83 219 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Müsli směsi
|
cs |
dc.subject |
lišejník islandský
|
cs |
dc.subject |
jedlé květy
|
cs |
dc.subject |
bioaktivní látky
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
antokyany
|
cs |
dc.subject |
Muesli mixtures
|
en |
dc.subject |
Icelandic moss
|
en |
dc.subject |
edible flowers
|
en |
dc.subject |
bioactive compounds
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
anthocyanins
|
en |
dc.title |
Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským |
|
dc.title.alternative |
Biologically Active Substances of Muesli Mixtures with Lichen |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2021-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis aims at bioactive substances in muesli mixtures. It includes analysis of single ingredients of muesli mixtures, description of Icelandic moss and bioactive substances. In Practical part it focuses on preparation of given muesli mixtures, determination of chosen bioactive substances and measuring of their antioxidant activity. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Food Technology |
en |
dc.identifier.stag |
59677
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2021-05-14 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account