Sledování technologických vlastností u játrových paštik s přídavkem furceralanu
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Gál, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Štefunko, František
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T07:17:54Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T07:17:54Z |
|
dc.date.issued |
2020-12-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/47189
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá možnostmi přídavku furcelaranu a karagenanu do masných výrobků, v tomto případě drůbežích játrovek. Za účelem zlepšení textury a reometrických vlastností paštiky. Vliv hydrokoloidů je testován instrumentálně. Karagenan a furcelaran byl přidáván v různých hmotnostních procentech. Z měření a získaných hodnot texturního profilu a reometrie se zvolí nejvhodnější procento přídavku hydrokoloidů v jemně mělněných tepelně opracovaných masných výrobcích. |
|
dc.format |
62 s. (76 539 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
furcelaran
|
cs |
dc.subject |
karagenan
|
cs |
dc.subject |
játrovka
|
cs |
dc.subject |
furcellaran
|
en |
dc.subject |
carrageenan
|
en |
dc.subject |
liver pate
|
en |
dc.title |
Sledování technologických vlastností u játrových paštik s přídavkem furceralanu |
|
dc.title.alternative |
Monitoring of technological properties of liver pâtés with the addition of fulceralan |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Salek, Richardos Nikolaos |
|
dc.date.accepted |
2021-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis explores the possibilities of addition furcellaran or carrageenan into meat products, in this case chicken liver pates, in order to improve texture and reometrical attributes. The impact of hydrocolloids is tested instrumentally. Carrageenan and furcellaran was added in various weight percentage. From measurements and obtained data will be selected the most suitable percentage of addition hydrocolloids. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
59422
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2021-05-21 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account