Projekt využití volných hotelových kapacit ve vybraném hotelu
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Vaculčíková, Zuzana
|
|
dc.contributor.author |
Franková, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T07:17:23Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T07:17:23Z |
|
dc.date.issued |
2021-01-15 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/46420
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce je vytvoření produktu zaměřeného na využití volných hotelových kapacit ve vybraném hotelu a zvýšení jeho obsazenosti. Tato práce řeší aktuální situaci spojenou s pandemií a jejími dopady na trh ubytovacích zařízení v Praze. V rámci řešení bylo využito řízeného rozhovoru s generálním ředitelem hotelu pro získání údajů o aktuální situaci vybraného hotelu. Byla provedena analýza znázorňující údaje o vývoji počtu ubytovacích zařízení ve vybraném kraji, dále byla provedena analýza obsahu založená na online pozorování hotelů ve vybraném kraji, kteří svou činnost stále v určitém režimu provozují i v průběhu pandemie. Podstatou těchto průzkumů bylo zjistit, jak pandemie ovlivnila trh ubytovacích zařízení za rok 2020. V neposlední řadě byla uskutečněna analýza cílové skupiny, pro kterou bude nový produkt navržen. V práci bylo navrženo řešení, které umožňuje nejen vybranému hotelu, ale i ostatním ubytovacím zařízením zaplnit neobsazené hotelové kapacity. V rámci řešení bylo využito marketingového mixu pro navržení nového produktu. Navržený produkt obsahuje aktuální řešení v době pandemie i řešení v době obvyklého provozu s cílem zaplnit neobsazené pokoje ubytovacích zařízení a maximalizovat jejich zisk. Hlavním zjištěním práce je rozsah dopadu pandemie na trh ubytovacích služeb. Přínosem této práce je pak návrh, jak zvýšit obsazenost hotelů pomocí navrženého produktu v době pandemie i v době po překonání pandemie. Na základě zjištěných skutečností z analytické části a prostřednictvím navrženého produktu je možné pomoci hoteliérům ustát současnou nelehkou situaci. |
|
dc.format |
121 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Hotel
|
cs |
dc.subject |
marketingový mix
|
cs |
dc.subject |
produkt
|
cs |
dc.subject |
ubytovací služby
|
cs |
dc.subject |
Accommodation services
|
en |
dc.subject |
hotel
|
en |
dc.subject |
marketing mix
|
en |
dc.subject |
product
|
en |
dc.title |
Projekt využití volných hotelových kapacit ve vybraném hotelu |
|
dc.title.alternative |
A Project of Using Free Hotel Capacities in a Selected Hotel |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Tučková, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2021-06-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
The diploma thesis aims to create a product focused on free hotel capacity in a selected hotel and increase its occupancy. This work addresses the current situation associated with the pandemic and its impact on Prague's market of accommodation facilities. As part of the solution, a controlled interview with the hotel's general manager was used to obtain data on the current situation of the selected hotel. An analysis was performed showing data on the development of the number of accommodation facilities in the selected region, as well as a content analysis based on online observation of hotels in the selected region, which still operate in a certain mode even during a pandemic. The essence of these surveys was to find out how the pandemic affected the accommodation market in 2020. Last but not least, an analysis of the target group for which the new product will be designed was carried out.The work proposed a solution that allows the selected hotel and other accommodation facilities to fill their free hotel capacity. As part of the solution, a marketing mix was used to design a new product. The proposed product contains the current solution during the pandemic and the solution during normal operation to fill the unoccupied rooms of accommodation facilities and maximize their profits. The main finding of the work is the extent of the impact of the pandemic on the market of accommodation services. The benefit of this work is a proposal on how to increase the occupancy of hotels using the proposed product during the pandemic and after the pandemic. Based on the findings from the analytical part and through the proposed product, it is possible to help hoteliers cope with the current difficult situation. |
|
dc.description.department |
Ústav podnikové ekonomiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Podnikání ve službách cestovního ruchu |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika podniku a podnikání |
cs |
dc.identifier.stag |
58120
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2021-06-04 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account