dc.contributor.advisor |
Staňková, Pavla
|
|
dc.contributor.author |
Šimíčková, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:11:42Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:11:42Z |
|
dc.date.issued |
2018-12-14 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/45820
|
|
dc.description.abstract |
Hlavním cílem diplomové práce je zvýšení konkurenceschopnosti Kavárničky Ernestinka, kdy současná pozice kavárny na zlínském trhu ve srovnání s konkurenčními podniky v okolí, je velmi nízká. Diplomová práce je rozdělena na tři základní části. V teoretické části jsou popsány poznatky z oblasti konkurence a konkurenceschopnosti, seznámení s metodami k aplikování potřebných analýz a představení základních náležitostí a povinností k provozování pohostinství. V praktické části je charakterizována a představena kavárna Ernestinka, dále pak popsán marketingový mix kavárny, aplikované analýzy k identifikování makroprostředí podniku pomocí PEST analýzy, mezoprostředí pomocí Porterovy analýzy, a nakonec podrobnější přehled konkurenčních kaváren za pomoci Benchmarkingu. Závěrem analytické části je projekt dvou návrhů změn ke zvýšení konkurenceschopnosti, který je podroben nákladovou, rizikovou a časovou analýzou. |
|
dc.format |
98 s. (132 962 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
konkurence
|
cs |
dc.subject |
konkurenceschopnost
|
cs |
dc.subject |
strategická analýza
|
cs |
dc.subject |
SWOT analýza
|
cs |
dc.subject |
Benchmarking
|
cs |
dc.subject |
konkurenční výhoda
|
cs |
dc.subject |
competition
|
en |
dc.subject |
competitiveness
|
en |
dc.subject |
strategic analysis
|
en |
dc.subject |
SWOT analysis
|
en |
dc.subject |
Benchmarking
|
en |
dc.subject |
competitive advantage
|
en |
dc.title |
Projekt zvýšení konkurenceschopnosti Kavárničky Ernestinka |
|
dc.title.alternative |
Project to Increase the Competitiveness of the Kavárnička Ernestinka |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bejtkovský, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2019-05-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
The main aim of my master's thesis is increase the competitiveness of the Kavárnička Ernestinka, where the current position of the café on the Zlín's market is very low compared to competitive companies in the area. The thesis is divided into three basic parts. The theoretical part describes the knowledge in the field of competition and competitiveness, acquaintance with methods for applying the necessary analysis and introducing basic pertinence and responsibilities to pursuance of hospitality. In the practical part is described and presented the Ernestinka café, then described the marketing mix of the café, applied analysis to identify the macro environment of the company by virtue of PEST analysis, middle environment by Porter analysis, and finally more particular synopsis of competitive cafes by means of Benchmarking. In conclusion of the analytical part is the project of two changes recommendations to increase competitiveness, which is subjected to cost, risk and time analysis. |
|
dc.description.department |
Ústav managementu a marketingu |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Management a marketing, specializace Design management |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Management and Marketing, Specialization: Design Management |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economics and Management |
en |
dc.identifier.stag |
49149
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2019-04-16 |
|