Vliv přídavku bílkovinných hydrolyzátů do vlasové kosmetiky na mechanické vlastnosti vlasu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv přídavku bílkovinných hydrolyzátů do vlasové kosmetiky na mechanické vlastnosti vlasu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Černeková, Martina
dc.contributor.author Hymlárová, Kateřina
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:11:34Z
dc.date.available 2019-07-04T09:11:34Z
dc.date.issued 2019-01-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/45630
dc.description.abstract Tato práce se zabývá mechanickými vlastnostmi lidských vlasů. Cílem práce bylo zjistit, jak ovlivní přídavek hydrolyzátu keratinu do vlasového šampónu mechanické vlastnosti vlasů. V práci je popsáno složení, struktura, růstový cyklus vlasů, typy vlasů a fyzikální a chemické faktory, které mají vliv na vlasy.
dc.format 58 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vlas cs
dc.subject mechanické vlastnosti cs
dc.subject tahová zkouška cs
dc.subject pružnost cs
dc.subject keratinové hydrolyzáty z kuřecího peří cs
dc.subject hair en
dc.subject the mechanical properties en
dc.subject tensile test en
dc.subject flexibility en
dc.subject keratine hydrolysates of chicken feather en
dc.title Vliv přídavku bílkovinných hydrolyzátů do vlasové kosmetiky na mechanické vlastnosti vlasu
dc.title.alternative The effect of the addition of protein hydrolysates to hair cosmetics on the mechanical properties of the hair
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mokrejš, Pavel
dc.date.accepted 2019-06-10
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the mechanical properties of human hair. The aim of the thesis was to analyse how the addition of keratin hydrolysate into the hair shampoo affects the mechanical properties of hair. The thesis describes composition, structure, growth cycle of hair, hair types and physical and chemical factors that have an impact on hair.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 53353
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2019-05-20


Files in this item

Files Size Format View Description
hymlárová_2019_dp.pdf 4.701Mb PDF View/Open None
hymlárová_2019_op.pdf 264.6Kb PDF View/Open None
hymlárová_2019_vp.pdf 260.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account