Reologické vlastnosti připravených krémů na ruce

DSpace Repository

Language: English čeština 

Reologické vlastnosti připravených krémů na ruce

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sedlačík, Michal
dc.contributor.author Vojáčková, Klára
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:11:34Z
dc.date.available 2019-07-04T09:11:34Z
dc.date.issued 2019-01-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/45622
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá studiem reologických vlastností krémů na ruce. V teoretické části je úvod do dané problematiky a to z pohledu popisu vlastností kůže, základním děle-ním emulzí rozvinutým do oblasti krémů na ruce a na závěr uvedení do základních reolo-gických principů. V praktické části byly připraveny formulace krémů na ruce typu O/V a V/O, kdy u každé byla dále modifikována skladba navýšením/snížením hlavní složky a byl studován vliv těchto modifikací na výsledné reologické chování definovaných krémů na ruce jak v ustáleném smykovém, tak také oscilačním režimu, a to při pokojové teplotě nebo teplotním rozmezí vyskytujícím se při praktických aplikacích. Práce také obsahuje srovnání reologického chování několika komerčních krémů na ruce.
dc.format 77 s. (72 201 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject krémy na ruce cs
dc.subject emulze cs
dc.subject reologie cs
dc.subject teplotní stabilita cs
dc.subject hand creams en
dc.subject emulsions en
dc.subject rheology en
dc.subject temperature stability en
dc.title Reologické vlastnosti připravených krémů na ruce
dc.title.alternative Rheological Properties of Prepared Hand Creams
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Šuly, Pavol
dc.date.accepted 2019-06-12
dc.description.abstract-translated The diploma thesis deals with the study of rheological properties of hand creams. In the theoretical part there is an introduction to the issue from the point of view of the descrip-tion of the skin properties, basic division of emulsions developed into the area of hand creams and finally the introduction to the basic rheological principles. In the practical part were prepared formulations of O/W and W/O hand creams, where in each of the composi-tion was further modified by increasing / decreasing the major component and was studied the effect of these modifications on the resulting rheological behaviour of defined hand creams in both steady shear and oscillation modes at room temperature or temperature ranges found in practical applications. The work also includes a comparison of rheological behaviour of several commercial hand creams.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 53343
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2019-05-16


Files in this item

Files Size Format View Description
vojáčková_2019_dp.pdf 2.648Mb PDF View/Open None
vojáčková_2019_op.pdf 264.0Kb PDF View/Open None
vojáčková_2019_vp.pdf 155.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account