Olej z plodů kávovníků
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Rudolf, Ondřej
|
|
dc.contributor.author |
Mudráková, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:11:34Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:11:34Z |
|
dc.date.issued |
2019-01-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/45616
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá kávovým olejem. Kávovník byl nejprve botanicky zařazen a následně byly popsány jednotlivé kroky při zpracování kávovníkových plodů. Nejvýznamnější část této bakalářské práce byla věnována lipidové frakci kávových třešní. Byly popsány postupy pro získávání kávového oleje a následně rozebráno jeho složení. Mezi nejdůležitější části kávového oleje patří mastné kyseliny. U těchto sloučenin bylo pomocí několika různých metod zjišťováno jejich procentuální zastoupení a také to, zda jsou ve vázané nebo volné formě. Bylo zde také popsáno využití kávového oleje v přípravcích pro ochranu před sluncem. |
|
dc.format |
37 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kávový olej
|
cs |
dc.subject |
mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
kafestol
|
cs |
dc.subject |
kahweol
|
cs |
dc.subject |
superkritická fluidní extrakce
|
cs |
dc.subject |
opalovací přípravky
|
cs |
dc.subject |
coffe oil
|
en |
dc.subject |
fatty acids
|
en |
dc.subject |
cafestol
|
en |
dc.subject |
cahweol
|
en |
dc.subject |
supercritical fluid extraction
|
en |
dc.subject |
sunscreens
|
en |
dc.title |
Olej z plodů kávovníků |
|
dc.title.alternative |
Oil of Coffea Beans |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Pinďáková, Lucie |
|
dc.date.accepted |
2019-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with coffee oil. The coffee tree was first classifield botanically and then the individual steps in processing of coffee fruits were described. The most important part of this thesis was devoted to the lipid fraction of coffee beans. Procedures for obtaining coffee oil have been described and then its composition has been discussed. The most important parts of coffee oil are fatty acids. In the case of these compounds, their percentages were determined by several different methods and whether they are in bound or free form. There has also been described the use of coffee oil in sun protection products. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
53337
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2019-05-20 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account