Olej z plodů kávovníků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Olej z plodů kávovníků

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rudolf, Ondřej
dc.contributor.author Mudráková, Zuzana
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:11:34Z
dc.date.available 2019-07-04T09:11:34Z
dc.date.issued 2019-01-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/45616
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá kávovým olejem. Kávovník byl nejprve botanicky zařazen a následně byly popsány jednotlivé kroky při zpracování kávovníkových plodů. Nejvýznamnější část této bakalářské práce byla věnována lipidové frakci kávových třešní. Byly popsány postupy pro získávání kávového oleje a následně rozebráno jeho složení. Mezi nejdůležitější části kávového oleje patří mastné kyseliny. U těchto sloučenin bylo pomocí několika různých metod zjišťováno jejich procentuální zastoupení a také to, zda jsou ve vázané nebo volné formě. Bylo zde také popsáno využití kávového oleje v přípravcích pro ochranu před sluncem.
dc.format 37 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kávový olej cs
dc.subject mastné kyseliny cs
dc.subject kafestol cs
dc.subject kahweol cs
dc.subject superkritická fluidní extrakce cs
dc.subject opalovací přípravky cs
dc.subject coffe oil en
dc.subject fatty acids en
dc.subject cafestol en
dc.subject cahweol en
dc.subject supercritical fluid extraction en
dc.subject sunscreens en
dc.title Olej z plodů kávovníků
dc.title.alternative Oil of Coffea Beans
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Pinďáková, Lucie
dc.date.accepted 2019-06-11
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with coffee oil. The coffee tree was first classifield botanically and then the individual steps in processing of coffee fruits were described. The most important part of this thesis was devoted to the lipid fraction of coffee beans. Procedures for obtaining coffee oil have been described and then its composition has been discussed. The most important parts of coffee oil are fatty acids. In the case of these compounds, their percentages were determined by several different methods and whether they are in bound or free form. There has also been described the use of coffee oil in sun protection products.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 53337
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2019-05-20


Files in this item

Files Size Format View Description
mudráková_2019_dp.pdf 1.504Mb PDF View/Open None
mudráková_2019_op.pdf 891.6Kb PDF View/Open None
mudráková_2019_vp.pdf 269.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account