dc.contributor.advisor |
Buňka, František
|
|
dc.contributor.author |
Škubníková, Marie
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:11:30Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:11:30Z |
|
dc.date.issued |
2019-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/45522
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce bylo vyzkoušet, zda dochází k enzymatickému srážení u sušeného odstředěného mléka, jehož vlastnosti se během sušení mění. V laboratorních podmínkách byly vyzkoušeny různé surovinové skladby pomocí zkumavkových pokusů. Na základě těchto pokusů byla vybrána ta nejvhodnější skladba, u které byla provedena reologická ana-lýza pomocí dynamické oscilační reometrie. Z výsledků bylo zjištěno, že z takto připrave-ného mléka by mohl být vyroben přírodní sýr. |
|
dc.format |
45 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
enzymatické srážení
|
cs |
dc.subject |
sušené odstředěné mléko
|
cs |
dc.subject |
přírodní sýr
|
cs |
dc.subject |
mléko
|
cs |
dc.subject |
enzymatic precipitation
|
en |
dc.subject |
skimmed milk powder
|
en |
dc.subject |
natural cheese
|
en |
dc.subject |
milk
|
en |
dc.subject |
dynamic oscillation rheometry
|
en |
dc.title |
Mléčné gely vyrobené ze sušených směsí |
|
dc.title.alternative |
Milk Gels produced from Powder Mixtures |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Salek, Richardos Nikolaos |
|
dc.date.accepted |
2019-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the bachelor thesis was to test whether the enzymatic precipitation occurs in the skimmed milk powder whose properties change during drying. In the laboratory conditions, various raw material compositions were tested using test tubes. Based on these experi-ments, the most suitable composition was selected for rheological analysis using dynamic oscillation rheometry. From the results, it was found that natural cheese could be produced from the milk thus prepared. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
53213
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2019-05-14 |
|