Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Swaczynová, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:11:30Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:11:30Z |
|
dc.date.issued |
2019-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/45521
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá izolací mikroorganizmů degradujících biogenní aminy.V dané problematice byla provedena charakterizace biogenních aminů, jejich vznik a reakce, faktory ovlivňující produkci biogenních aminů,výskyt biogenních aminů a možnosti jejich snížení. V praktické části byla provedena izolace mikroorganizmů z potravinových matric rostlinného původu a následně jejich identifikace pomocí metody MALDI-TOF MS. Nakonec byla ověřena jejich degradační schopnost pomocí metody HPLC. |
|
dc.format |
77 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
biogenní aminy
|
cs |
dc.subject |
izolace
|
cs |
dc.subject |
degradace
|
cs |
dc.subject |
identifikace
|
cs |
dc.subject |
biogenic amines
|
en |
dc.subject |
isolation
|
en |
dc.subject |
degradation
|
en |
dc.subject |
identification
|
en |
dc.title |
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu |
|
dc.title.alternative |
Isolation of Biogenic Amines Degrading Microorganisms from Plant Foodstuffs |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lorencová, Eva |
|
dc.date.accepted |
2019-06-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the isolation of microorganisms degrading biogenic amines. In the given issue were performed the characterization of biogenic amines, their formation and reactions, factors influencing biogenic amines production, biogenic amines occurrence and possibilities of their reduction . In the practical part was carried out the isolation of microorganisms from food matrices of plant origin and subsequently identified using the MALDI-TOF MS method. Finally, was verified their degradation ability by HPLC. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
53212
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2019-05-09 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account