dc.contributor.advisor |
Rouchal, Michal
|
|
dc.contributor.author |
Luža, Michal
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:11:30Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:11:30Z |
|
dc.date.issued |
2019-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/45518
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce byla syntéza 2,6,9-trisubstituovaných purinů sestávající z alkylace do polohy N9 a následné nukleofilní aromatické substituce na C6 a C2. Jelikož je tato syntéza při použití konvenčního ohřevu relativně zdlouhavá (v řádu několika desítek hodin), bylo zájmem zkoumat možnost zkrácení této doby pomocí mikrovlnami asistované syntézy, díky níž by mohlo dojít ke značnému urychlení reakce (z hodin na minuty) za současného zvýšení výtěžků uvažovaných sloučenin. |
|
dc.format |
45 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
2
|
cs |
dc.subject |
6
|
cs |
dc.subject |
9-trisubtituované puriny
|
cs |
dc.subject |
mikrovlnami asistovaná syntéza
|
cs |
dc.subject |
nukleofilní aromatická substituce
|
cs |
dc.subject |
spektrální metody
|
cs |
dc.subject |
2
|
en |
dc.subject |
6
|
en |
dc.subject |
9-trisubstitued purines
|
en |
dc.subject |
microwave assisted synthesis
|
en |
dc.subject |
nucleophilic aromatic substitution
|
en |
dc.subject |
spectral methods
|
en |
dc.title |
Mikrovlnami asistovaná syntéza purinových sloučenin |
|
dc.title.alternative |
Microwave-Assisted Synthesis of Purine Derivatives |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kimmel, Roman |
|
dc.date.accepted |
2019-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the thesis was to synthesize 2,6,9-trisubstitued purines consisting of alkylation to N9 position and subsequent nucleophilic aromatic substitutions at C6 and C2, respectively. Since this synthesis is relatively lengthy (by several dozens of hours) using conventional heating, base interest was to investigate the possibility of shortening this time using microwave assisted synthesis, which could greatly shorten the reaction time (from hours to minutes) while increasing yields of desired compounds. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
53209
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2019-05-20 |
|