Inhibiční působení vybraných mastných kyselin na bakterie produkující biogenní aminy
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Bradáčová, Lenka
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:11:30Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:11:30Z |
|
dc.date.issued |
2019-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/45513
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce bylo stanovení minimálních inhibičních koncentrací mastných kyselin na deset vybraných dekarboxyláza-pozitivních kmenů bakterií. Mezi využité mikroorganizmy patřili zástupci gram-pozitivních i gram-negativních bakterií. Byly využity mastné kyseliny kaprylová, kaprinová a laurová v příslušných koncentracích. |
|
dc.format |
62 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
biogenní aminy
|
cs |
dc.subject |
mastná kyselina
|
cs |
dc.subject |
bakterie
|
cs |
dc.subject |
inhibiční efekt
|
cs |
dc.subject |
biogenic amines
|
en |
dc.subject |
fatty acid
|
en |
dc.subject |
bacteria
|
en |
dc.subject |
inhibitory effect
|
en |
dc.title |
Inhibiční působení vybraných mastných kyselin na bakterie produkující biogenní aminy |
|
dc.title.alternative |
Inhibitory Effect of Selected Fatty Acids on Biogenic Amines Producing Bacteria |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Purevdorj, Khatantuul |
|
dc.date.accepted |
2019-06-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the thesis was to determine the minimum inhibitory concentrations of ten selected decarboxylase-positive bacterial strains. The microorganisms used included representatives of both gram-positive and gram-negative bacteria. Caprylic, capric and lauric acids were used at appropriate concentrations. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
53204
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2019-05-20 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account