dc.contributor.advisor |
Míšková, Zuzana
|
|
dc.contributor.author |
Kubáň, Marek
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:11:30Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:11:30Z |
|
dc.date.issued |
2019-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/45505
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce pojednává o zkvašeném jablečném moštu typu cider. Konkrétně se tato práce zabývá charakterizací, technologií výroby tohoto nápoje a mikrobiálními kulturami využívanými k výrobě cideru. V této práci jsou navíc popsány faktory ovlivňující organoleptické vlastnosti ciderů a možná rizika spojená s konzumací těchto nápojů. |
|
dc.format |
47 s. (63 332 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
cider
|
cs |
dc.subject |
jablečný mošt
|
cs |
dc.subject |
technologie výroby
|
cs |
dc.subject |
kvasinky
|
cs |
dc.subject |
alkoholové kvašení
|
cs |
dc.subject |
organoleptické vlastnosti
|
cs |
dc.subject |
rizika konzumace
|
cs |
dc.subject |
legislativa
|
cs |
dc.subject |
cider
|
en |
dc.subject |
apple must
|
en |
dc.subject |
production technology
|
en |
dc.subject |
yeasts
|
en |
dc.subject |
alcoholic fermentation
|
en |
dc.subject |
organoleptic properties
|
en |
dc.subject |
consumption risks
|
en |
dc.subject |
legislation
|
en |
dc.title |
Technologie výroby zkvašeného jablečného moštu typu cider |
|
dc.title.alternative |
Production technology of cider-type fermented apple must |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Salek, Richardos Nikolaos |
|
dc.date.accepted |
2019-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis treats about cider type fermented apple must. Specifically, the thesis deals with characterization, production technology of this beverage and microbial cultures used for the production of cider. Moreover, there are described factors influencing ciders organoleptic properties and possible risks connected with these beverages consumption. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
53188
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2019-05-20 |
|