dc.contributor.advisor |
Šopík, Tomáš
|
|
dc.contributor.author |
Červenková, Markéta
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:11:29Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:11:29Z |
|
dc.date.issued |
2019-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/45504
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této bakalářské práce bylo pokračovat v založeném experimentu s vybranými trvanlivými potravinami a pozorovat změny při skladování po dobu nejméně dalších 9 měsíců za různých skladovacích teplot. Potraviny byly skladovány při třech odlišných teplotách, mrazírenská -18 °C, chladírenská 5 °C a skladová 23 °C. A následně zhodnotit tyto změny probíhající během skladování pomocí různých chemických (pH, obsah sušiny, obsah tuku, obsah hrubé bílkoviny, obsah amoniaku a TBARS), senzorických a mikrobiálních analýz. |
|
dc.format |
71 s. (89 795 znaků). |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
změny při skladování
|
cs |
dc.subject |
chemická analýza
|
cs |
dc.subject |
bojová dávka potravin
|
cs |
dc.subject |
trvanlivá potravina
|
cs |
dc.subject |
storage changes
|
en |
dc.subject |
chemical analysis
|
en |
dc.subject |
combat food rations
|
en |
dc.subject |
durable food
|
en |
dc.title |
Změny jakostních parametrů trvanlivých potravin během skladování |
|
dc.title.alternative |
Changes in the Quality Parameters of Durable Food During Storage |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Adámek, Richard |
|
dc.date.accepted |
2019-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this bachelor thesis was to continue in an established experiment with selected durable foods and to observe changes in storage for at least another 9 months under differ-ent storage temperatures. Foods were stored at three different temperatures, freezer at -18 °C, refrigerated at 5 °C, and stored at 23 °C. And then evaluate these changes during stor-age using different chemical (pH, dry matter content, fat content, crude protein content, ammonia content and TBARS), sensory and microbial analysis. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
53183
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2019-05-20 |
|