Monitoring obsahu minerálních prvků v matcha čajích
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Lanczová, Nikoleta
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:11:29Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:11:29Z |
|
dc.date.issued |
2019-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/45492
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část diplomové práce zahrnuje výrobu zeleného čaje s bližším zaměřením na čaj matcha, dále uvádí chemické složení se zaměřením na obsah minerálních prvků. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu minerálních prvků v čajích matcha a jejich jednotlivých výluzích pomocí metody ICP-MS a spektofotometrické stanovení fosforu. Čaj matcha je bohatý zejména na prvky na Mn, Cu, Mg, P. |
|
dc.format |
90 s. (17 169 znaků). |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
matcha
|
cs |
dc.subject |
zelený čaj
|
cs |
dc.subject |
minerální prvky
|
cs |
dc.subject |
ICP-MS
|
cs |
dc.subject |
spektrofotometrie
|
cs |
dc.subject |
matcha
|
en |
dc.subject |
green tea
|
en |
dc.subject |
mineral elements
|
en |
dc.subject |
ICP-MS
|
en |
dc.subject |
spectophotometry
|
en |
dc.title |
Monitoring obsahu minerálních prvků v matcha čajích |
|
dc.title.alternative |
Determination of minerals and trace elements in matcha teas |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lazárková, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2019-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part of the thesis includes the production of green tea with a closer focus on matcha tea, followed by the chemical composition focusing on the content of mineral elements. The practical part is focused on determination of mineral elements content in matcha teas and their individual extracts by the ICP-MS method and spectrophotometric determination of phosphorus. The green tea is rich in Mn, Cu. Mg, P. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
53163
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2019-05-10 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account