Vliv podmínek skladování na kvalitu čokolády

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv podmínek skladování na kvalitu čokolády

Show simple item record

dc.contributor.advisor Burešová, Iva
dc.contributor.author Klůzová, Alžběta
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:11:29Z
dc.date.available 2019-07-04T09:11:29Z
dc.date.issued 2019-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/45491
dc.description.abstract Diplomová práce se zaměřuje na výrobu hořké čokolády o dvou různých surovinových skladbách. Zkoumají se následné dopady při třech různých skladovacích teplotách po dobu pěti měsíců. Analyzuje se obsah vlhkosti, pH, tvrdost, viskozita a vady. Je rozebrán obecný postup výroby čokolády, jednotlivé suroviny potřebné pro výrobu a nejčastější vady. Jsou zde stručně shrnuty skladovací podmínky.
dc.format 74 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject čokoláda cs
dc.subject hořká cs
dc.subject skladování cs
dc.subject kakaová hmota cs
dc.subject kakaové máslo cs
dc.subject výrobní postup cs
dc.subject kakaové boby cs
dc.subject tukový výkvět cs
dc.subject cukerný výkvět cs
dc.subject chocolate en
dc.subject dark en
dc.subject storage en
dc.subject cocoa mass en
dc.subject cocoa butter en
dc.subject manufacturing process en
dc.subject cocoa beans en
dc.subject fat bloom en
dc.subject sugar bloom en
dc.title Vliv podmínek skladování na kvalitu čokolády
dc.title.alternative The effect of storage conditions on chocolate product quality
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Tokár, Marián
dc.date.accepted 2019-06-04
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on the production of dark chocolate about two different raw material compositions. Subsequent impacts at three different storage temperatures for five months are examined. Moisture content, pH, hardness, viscosity and defects are analyzed. The ge-neral procedure of chocolate production, individual raw materials needed for production and the most common defects are discussed. The storage conditions are briefly summarized as well.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 53162
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2019-05-03


Files in this item

Files Size Format View Description
klůzová_2019_dp.pdf 4.010Mb PDF View/Open None
klůzová_2019_op.pdf 699.1Kb PDF View/Open None
klůzová_2019_vp.pdf 687.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account