Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Machala, Petr
dc.date.accessioned 2010-07-15T21:56:49Z
dc.date.available 2010-07-15T21:56:49Z
dc.date.issued 2007-06-04
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/4490
dc.description.abstract Bakalářská práce uvádí přehled nejdůležitějších cereálií a pseudocereálií především se zaměřením na jejich chemické složení. Jejich význam spočívá ve skutečnosti, že značnou měrou přispívají k světové produkci potravin poskytujících pro lidskou výživu a zdraví potřebné bílkoviny, sacharidy, minerální látky, vitaminy a vlákninu, přičemž výrazně ovlivňují výživovou bilanci světové populace. Dále zahrnuje významné poznatky o těchto obilninách z potravinářského i medicínského hlediska. cs
dc.format 64 s. cs
dc.format.extent 1875939 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject cereálie cs
dc.subject pseudocereálie cs
dc.subject výživa cs
dc.subject složky cs
dc.subject cereals en
dc.subject pseudocereals en
dc.subject nutrition en
dc.subject components en
dc.title Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka cs
dc.title.alternative Cereals and pseudocereals in human nutrition en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2007-06-27
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis is a review about the most important cereals and pseudocereals. It's mostly focused on their chemist. Their importance lies in the fact that they contribute to world food production providing necessary proteins, saccharides, mineral substances, vitamins and fibre for human nutrition and health. The cereals and pseudocereals significantly influence the nutrition balance of world population. It includes important pieces of knowledge about these cereals from the food-processing and medical point of view. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5238
dc.date.assigned 2007-01-08
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
machala_2007_bp.pdf 1.789Mb PDF View/Open
machala_2007_vp.doc 44Kb Microsoft Word View/Open
machala_2007_op.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account