dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Machala, Petr
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-15T21:56:49Z |
|
dc.date.available |
2010-07-15T21:56:49Z |
|
dc.date.issued |
2007-06-04 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/4490
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce uvádí přehled nejdůležitějších cereálií a pseudocereálií především se zaměřením na jejich chemické složení. Jejich význam spočívá ve skutečnosti, že značnou měrou přispívají k světové produkci potravin poskytujících pro lidskou výživu a zdraví potřebné bílkoviny, sacharidy, minerální látky, vitaminy a vlákninu, přičemž výrazně ovlivňují výživovou bilanci světové populace. Dále zahrnuje významné poznatky o těchto obilninách z potravinářského i medicínského hlediska. |
cs |
dc.format |
64 s. |
cs |
dc.format.extent |
1875939 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
cereálie
|
cs |
dc.subject |
pseudocereálie
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
složky
|
cs |
dc.subject |
cereals
|
en |
dc.subject |
pseudocereals
|
en |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
components
|
en |
dc.title |
Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka |
cs |
dc.title.alternative |
Cereals and pseudocereals in human nutrition |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2007-06-27 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis is a review about the most important cereals and pseudocereals. It's mostly focused on their chemist. Their importance lies in the fact that they contribute to world food production providing necessary proteins, saccharides, mineral substances, vitamins and fibre for human nutrition and health. The cereals and pseudocereals significantly influence the nutrition balance of world population. It includes important pieces of knowledge about these cereals from the food-processing and medical point of view. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5238
|
|
dc.date.assigned |
2007-01-08 |
|
utb.result.grade |
A |
|