Ekonomické a další vlivy veřejného sektoru na fungování soukromého sektoru v oblasti pohostinství

DSpace Repository

Language: English čeština 

Ekonomické a další vlivy veřejného sektoru na fungování soukromého sektoru v oblasti pohostinství

Show simple item record

dc.contributor.advisor Grebeníček, Pavel
dc.contributor.author Lukašíková, Elena
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:11:03Z
dc.date.available 2019-07-04T09:11:03Z
dc.date.issued 2018-12-14
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/44881
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá vlivem veřejného sektoru na fungování soukromého sektoru v oblasti pohostinství. Pohostinská zařízení nyní nově podléhají regulaci ze strany dvou zavedených zákonů - Zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek a Zákona o evidenci tržeb. Součástí práce je analýza ekonomických a dalších vlivů zavedené legislativní úpravy na zákazníky pohostinských zařízení a na provozovatele těchto zařízení, a následně je provedena komparace výsledků této analýzy s daty obecných statistik a výzkumu. Jako řešení těchto vlivů jsou navrženy dva projekty, které jsou podrobeny nákladové, časové a rizikové analýze.
dc.format 143 s. (235 560 znaků).
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject veřejný sektor cs
dc.subject soukromý sektor cs
dc.subject pohostinská zařízení cs
dc.subject veřejný nepořádek cs
dc.subject veřejné služby cs
dc.subject Public Sector en
dc.subject Private Sector en
dc.subject Hospitality Establishments en
dc.subject Public Mess en
dc.subject Public Services en
dc.title Ekonomické a další vlivy veřejného sektoru na fungování soukromého sektoru v oblasti pohostinství
dc.title.alternative Economic and Other Impacts of the Public Sector on the Functioning of the Private Sector in the Sphere of Catering
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kučera, Filip
dc.date.accepted 2019-05-21
dc.description.abstract-translated The diplome thesis deals with impacts of public sector on the function of private sector in the sphere of catering. The hospitality establishments are regulated now by the Zákon o ochraně zdraví před školivými účinky návykových látek and Zákon o evidenci tržeb. This diplome thesis includes an analysis of economic and other impacts of this legislation laws applicable to the customers in the sphere of catering and to the managers of hospitality establishments. Subsequently is perfomed a comparation of general statistics and research with the results of the questionnaries. As a solution of these results are suggested two projects, which are submitted to cost, time and risk analysis.
dc.description.department Ústav regionálního rozvoje, veřejné správy a práva
dc.thesis.degree-discipline Veřejná správa a regionální rozvoj cs
dc.thesis.degree-discipline Public Sector Administration and Regional Development en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Hospodářská politika a správa cs
dc.thesis.degree-program Economic Policy and Administration en
dc.identifier.stag 52272
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2019-04-16


Files in this item

Files Size Format View Description
lukašíková_2019_dp.pdf 4.008Mb PDF View/Open None
lukašíková_2019_op.docx 24.31Kb Unknown View/Open None
lukašíková_2019_vp.docx 24.44Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account