dc.contributor.advisor |
Grebeníček, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Lukašíková, Elena
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:11:03Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:11:03Z |
|
dc.date.issued |
2018-12-14 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/44881
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá vlivem veřejného sektoru na fungování soukromého sektoru v oblasti pohostinství. Pohostinská zařízení nyní nově podléhají regulaci ze strany dvou zavedených zákonů - Zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek a Zákona o evidenci tržeb. Součástí práce je analýza ekonomických a dalších vlivů zavedené legislativní úpravy na zákazníky pohostinských zařízení a na provozovatele těchto zařízení, a následně je provedena komparace výsledků této analýzy s daty obecných statistik a výzkumu. Jako řešení těchto vlivů jsou navrženy dva projekty, které jsou podrobeny nákladové, časové a rizikové analýze. |
|
dc.format |
143 s. (235 560 znaků). |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
veřejný sektor
|
cs |
dc.subject |
soukromý sektor
|
cs |
dc.subject |
pohostinská zařízení
|
cs |
dc.subject |
veřejný nepořádek
|
cs |
dc.subject |
veřejné služby
|
cs |
dc.subject |
Public Sector
|
en |
dc.subject |
Private Sector
|
en |
dc.subject |
Hospitality Establishments
|
en |
dc.subject |
Public Mess
|
en |
dc.subject |
Public Services
|
en |
dc.title |
Ekonomické a další vlivy veřejného sektoru na fungování soukromého sektoru v oblasti pohostinství |
|
dc.title.alternative |
Economic and Other Impacts of the Public Sector on the Functioning of the Private Sector in the Sphere of Catering |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kučera, Filip |
|
dc.date.accepted |
2019-05-21 |
|
dc.description.abstract-translated |
The diplome thesis deals with impacts of public sector on the function of private sector in the sphere of catering. The hospitality establishments are regulated now by the Zákon o ochraně zdraví před školivými účinky návykových látek and Zákon o evidenci tržeb. This diplome thesis includes an analysis of economic and other impacts of this legislation laws applicable to the customers in the sphere of catering and to the managers of hospitality establishments. Subsequently is perfomed a comparation of general statistics and research with the results of the questionnaries. As a solution of these results are suggested two projects, which are submitted to cost, time and risk analysis. |
|
dc.description.department |
Ústav regionálního rozvoje, veřejné správy a práva |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Veřejná správa a regionální rozvoj |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Public Sector Administration and Regional Development |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Hospodářská politika a správa |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economic Policy and Administration |
en |
dc.identifier.stag |
52272
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2019-04-16 |
|