Slad jako zdroj biogenních aminů
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Salek, Richardos Nikolaos
|
|
dc.contributor.author |
Machalová, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:10:17Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:10:17Z |
|
dc.date.issued |
2019-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/43819
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá sledováním obsahu biogenních aminů a polyaminů ve sladech a sladových extraktech. Stanovení obsahu BA byly podrobeny pevné vzorky sladů (34 vzorků), ale i sladové extrakty (5 vzorků). Hlavním cílem praktické části této práce bylo změřit a stanovit vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií zastoupení jednotlivých BA a jejich celkový obsah ve sladech a ve sladových extraktech. |
|
dc.format |
89 s. (24001 znaků). |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
biogenní aminy
|
cs |
dc.subject |
polyaminy
|
cs |
dc.subject |
volné aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
slad
|
cs |
dc.subject |
sladové extrakty
|
cs |
dc.subject |
pivo
|
cs |
dc.subject |
Biogenic amines
|
en |
dc.subject |
Polyamines
|
en |
dc.subject |
Free amino acids
|
en |
dc.subject |
Malt
|
en |
dc.subject |
Malt extracts
|
en |
dc.subject |
Beer
|
en |
dc.title |
Slad jako zdroj biogenních aminů |
|
dc.title.alternative |
Malt as a source of biogenic amines |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňka, František |
|
dc.date.accepted |
2019-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the current Master thesis was the monitoring of biogenic amine content and polyamines content in selected malt and malt extracts. Moreover, solid samples of malts (34 samples in total) and also malt extracts (5 samples in total) were subjected to the determination of BA content. The main scope of the practical part of this work was to determine by high-performance liquid chromatography the representation of individual BA and their total content in malts and malt extracts. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
49826
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2019-04-30 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account