Slad jako zdroj biogenních aminů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Slad jako zdroj biogenních aminů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Salek, Richardos Nikolaos
dc.contributor.author Machalová, Petra
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:10:17Z
dc.date.available 2019-07-04T09:10:17Z
dc.date.issued 2019-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/43819
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá sledováním obsahu biogenních aminů a polyaminů ve sladech a sladových extraktech. Stanovení obsahu BA byly podrobeny pevné vzorky sladů (34 vzorků), ale i sladové extrakty (5 vzorků). Hlavním cílem praktické části této práce bylo změřit a stanovit vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií zastoupení jednotlivých BA a jejich celkový obsah ve sladech a ve sladových extraktech.
dc.format 89 s. (24001 znaků).
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject biogenní aminy cs
dc.subject polyaminy cs
dc.subject volné aminokyseliny cs
dc.subject slad cs
dc.subject sladové extrakty cs
dc.subject pivo cs
dc.subject Biogenic amines en
dc.subject Polyamines en
dc.subject Free amino acids en
dc.subject Malt en
dc.subject Malt extracts en
dc.subject Beer en
dc.title Slad jako zdroj biogenních aminů
dc.title.alternative Malt as a source of biogenic amines
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2019-06-04
dc.description.abstract-translated The aim of the current Master thesis was the monitoring of biogenic amine content and polyamines content in selected malt and malt extracts. Moreover, solid samples of malts (34 samples in total) and also malt extracts (5 samples in total) were subjected to the determination of BA content. The main scope of the practical part of this work was to determine by high-performance liquid chromatography the representation of individual BA and their total content in malts and malt extracts.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 49826
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2019-04-30


Files in this item

Files Size Format View Description
machalová_2019_dp.pdf 1.691Mb PDF View/Open None
machalová_2019_op.pdf 508.2Kb PDF View/Open None
machalová_2019_vp.pdf 681.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account