dc.contributor.advisor |
Kašpárková, Věra
|
|
dc.contributor.author |
Stojaspal, Roman
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-15T17:25:03Z |
|
dc.date.available |
2010-07-15T17:25:03Z |
|
dc.date.issued |
2007-06-04 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/4305
|
|
dc.description.abstract |
Gelová permeační chromatografie je zvláštním typem kapalinové chromatografie a je založena na principu separace látek podle velikosti molekul. Uplatňuje se především při stanovení molárních hmotností a distribuce molárních hmotností syntetických polymerů a biopolymerů. V potravinářství se nejvíce využívá při analýzách želatiny, proteinů a škrobů. |
cs |
dc.format |
52 s. |
cs |
dc.format.extent |
743204 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
gelová permeační chromatografie
|
cs |
dc.subject |
biopolymery
|
cs |
dc.subject |
size exclusion chromatography
|
en |
dc.subject |
biopolymers
|
en |
dc.title |
Aplikace gelové permeační chromatografie pro charakterizaci biopolymerů |
cs |
dc.title.alternative |
Application of gel permeation chromatography on the characterization of biopolymers |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Halabalová, Věra |
|
dc.date.accepted |
2007-06-18 |
|
dc.description.abstract-translated |
Size exclusion chromatography is a special type of liquid chromatography in which particles are separated based on their size. It is mostly utilized for determination of molar mass and molar mass distribution of synthetic polymers and biopolymers. In food industry it is usually applied to analyses of gelatine, proteins and starches. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5429
|
|
dc.date.assigned |
2007-01-08 |
|
utb.result.grade |
A |
|