Aplikace gelové permeační chromatografie pro charakterizaci biopolymerů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Aplikace gelové permeační chromatografie pro charakterizaci biopolymerů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kašpárková, Věra
dc.contributor.author Stojaspal, Roman
dc.date.accessioned 2010-07-15T17:25:03Z
dc.date.available 2010-07-15T17:25:03Z
dc.date.issued 2007-06-04
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/4305
dc.description.abstract Gelová permeační chromatografie je zvláštním typem kapalinové chromatografie a je založena na principu separace látek podle velikosti molekul. Uplatňuje se především při stanovení molárních hmotností a distribuce molárních hmotností syntetických polymerů a biopolymerů. V potravinářství se nejvíce využívá při analýzách želatiny, proteinů a škrobů. cs
dc.format 52 s. cs
dc.format.extent 743204 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject gelová permeační chromatografie cs
dc.subject biopolymery cs
dc.subject size exclusion chromatography en
dc.subject biopolymers en
dc.title Aplikace gelové permeační chromatografie pro charakterizaci biopolymerů cs
dc.title.alternative Application of gel permeation chromatography on the characterization of biopolymers en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Halabalová, Věra
dc.date.accepted 2007-06-18
dc.description.abstract-translated Size exclusion chromatography is a special type of liquid chromatography in which particles are separated based on their size. It is mostly utilized for determination of molar mass and molar mass distribution of synthetic polymers and biopolymers. In food industry it is usually applied to analyses of gelatine, proteins and starches. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5429
dc.date.assigned 2007-01-08
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
stojaspal_2007_bp.pdf 725.7Kb PDF View/Open
stojaspal_2007_vp.doc 52.5Kb Microsoft Word View/Open
stojaspal_2007_op.doc 37.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account