Minimalizace rizik při tepelné sterilaci potravin
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Irgl, Lukáš
|
|
dc.date.accessioned |
2018-07-04T15:01:35Z |
|
dc.date.available |
2018-07-04T15:01:35Z |
|
dc.date.issued |
2017-11-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/42989
|
|
dc.description.abstract |
Práce má za úkol přehledně charakterizovat sterilaci potravin s důrazem na tepelné zpracovávání a sterilaci potravin v kontextu bezpečnostních rizik a krizových situací. Při mimořádných událostech je potřeba správné skladby a použití potravin pro obyvatelstvo. Tato skladba potravin bude v práci popsána s důrazem na tepelně sterilované potraviny. Na základě teoretické části a výsledků v části praktické budu vyhodnocovat modelový případ při výrobě tepelně sterilované potraviny. Vyhodnocení a poznatky budu následně diskutovat a formuluji závěry a doporučení. |
|
dc.format |
73; počet stran příloh - 7 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
sterilace
|
cs |
dc.subject |
potravina
|
cs |
dc.subject |
konzervace
|
cs |
dc.subject |
údržnost
|
cs |
dc.subject |
riziko
|
cs |
dc.subject |
sterilization
|
en |
dc.subject |
food
|
en |
dc.subject |
preservation
|
en |
dc.subject |
maintenance
|
en |
dc.subject |
risk
|
en |
dc.title |
Minimalizace rizik při tepelné sterilaci potravin |
|
dc.title.alternative |
Minimalisation of Risks during Heat Sterilization of Foods |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mauer, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2018-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the work is to clearly characterize food sterilization with and emphasis on heat treatment and sterilization of food in the context of safety risks and crisis situations. Emergencies require proper composition and food usage for citizens. This composition of food will be described in the work with and emphasis on thermally sterilized food. Based on theoretical part and the results in practical part I will evaluate the model example which will be showing the process of heat sterilization. Then I will duscuss the evaluations and formulate conclusions and recommendations. |
|
dc.description.department |
Ústav environmentální bezpečnosti |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Řízení environmentálních rizik |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Environmental Risk Management |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Bezpečnost společnosti |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Security of Society |
en |
dc.identifier.stag |
48130
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2018-05-15 |
|
local.subject |
sterilizace (hygiena)
|
cs |
local.subject |
potraviny
|
cs |
local.subject |
teplo
|
cs |
local.subject |
konzervování potravin
|
cs |
local.subject |
sterilization
|
en |
local.subject |
foodstuffs
|
en |
local.subject |
heat
|
en |
local.subject |
fruit preservation
|
en |
local.subject |
food preservation
|
en |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account