Barva masa jatečných zvířat v procesu technologie zpracování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Barva masa jatečných zvířat v procesu technologie zpracování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Kurková, Michaela
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:01:26Z
dc.date.available 2018-07-04T15:01:26Z
dc.date.issued 2018-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42759
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá změnou barvy masa v intravitální fázi, v postmortální fázi a v průběhu zpracování. Maso je bohatým zdrojem živin a jeho kvalitu ovlivňuje řada faktorů, na kterých závisí jeho nutriční, technologické a organoleptické vlastnosti. Člověk je během rozhodování o koupi a konzumaci produktu ovlivňován právě organoleptickými vlastnostmi, mezi které patří barva. Barva je nejpozorovanějším ukazatelem kvality a čerstvosti. Proto se bakalářská zaměřuje na původ barevné změny v mase, jak se měří a co znamená.
dc.format 59 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject maso cs
dc.subject barva masa cs
dc.subject myoglobin cs
dc.subject meat en
dc.subject meat colour en
dc.subject myoglobin en
dc.title Barva masa jatečných zvířat v procesu technologie zpracování
dc.title.alternative Meat Colour of Slaughter Animals in Processing Technology
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Šenkýřová, Jana
dc.date.accepted 2018-06-12
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis is focused on changes of meat colour in intravital stage, postmortal stage and in processing technology. Meat is rich in nutrients and its quality is affected by series factors, on which is depending its nutritional, technological and organoleptic attributes. Consumer is influenced by organoleptic attributes like colour, that will decide if he is going to buy the meat or not. The colour is the most notable indicator of quality and freshness. Therefore this thesis is focused on source of meat colour change, how is it measured and what does it mean.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46350
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2018-05-03


Files in this item

Files Size Format View Description
kurková_2018_dp.pdf 2.866Mb PDF View/Open None
kurková_2018_op.pdf 635.7Kb PDF View/Open None
kurková_2018_vp.pdf 626.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account