dc.contributor.advisor |
Rudolf, Ondřej
|
|
dc.contributor.author |
Šebela, Jaromír
|
|
dc.date.accessioned |
2018-07-04T15:01:16Z |
|
dc.date.available |
2018-07-04T15:01:16Z |
|
dc.date.issued |
2018-02-05 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/42509
|
|
dc.description.abstract |
Historie tenzidů na bázi aminokyselin, popis několika vybraných tenzidů a standardních metod měření pěnivosti. Vlastní měření pěnivosti řečených tenzidů vč. hodnot, popis me-tod, měření pH a povrchového napětí vodných roztoků tenzidů, zhodnocení výsledků |
|
dc.format |
51 s. + 8. s. příloh (tabulky) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
Surfaktanty
|
cs |
dc.subject |
Pěnivost
|
cs |
dc.subject |
pH
|
cs |
dc.subject |
Povrchové napětí
|
cs |
dc.subject |
Amino acids
|
en |
dc.subject |
Surfactants
|
en |
dc.subject |
Foaming properties
|
en |
dc.subject |
pH
|
en |
dc.subject |
Surface Tension
|
en |
dc.title |
Pěnící vlastnosti aminokyselinových surfaktantů |
|
dc.title.alternative |
Foaming Properties of Aminoacidic Surfactants |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Sedlaříková, Jana |
|
dc.date.accepted |
2018-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
History of Aminoacidbased surfactants, description of several chosen surfactants and standard methods of foaming measurement. Measurement of foaming properties itself (da-ta included), description of methods, measurement of pH and surface tension of said sur-factants in water solution, discussion of results. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
50422
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2018-05-18 |
|