Pěnící vlastnosti aminokyselinových surfaktantů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Pěnící vlastnosti aminokyselinových surfaktantů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rudolf, Ondřej
dc.contributor.author Šebela, Jaromír
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:01:16Z
dc.date.available 2018-07-04T15:01:16Z
dc.date.issued 2018-02-05
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42509
dc.description.abstract Historie tenzidů na bázi aminokyselin, popis několika vybraných tenzidů a standardních metod měření pěnivosti. Vlastní měření pěnivosti řečených tenzidů vč. hodnot, popis me-tod, měření pH a povrchového napětí vodných roztoků tenzidů, zhodnocení výsledků
dc.format 51 s. + 8. s. příloh (tabulky)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Aminokyseliny cs
dc.subject Surfaktanty cs
dc.subject Pěnivost cs
dc.subject pH cs
dc.subject Povrchové napětí cs
dc.subject Amino acids en
dc.subject Surfactants en
dc.subject Foaming properties en
dc.subject pH en
dc.subject Surface Tension en
dc.title Pěnící vlastnosti aminokyselinových surfaktantů
dc.title.alternative Foaming Properties of Aminoacidic Surfactants
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Sedlaříková, Jana
dc.date.accepted 2018-06-05
dc.description.abstract-translated History of Aminoacidbased surfactants, description of several chosen surfactants and standard methods of foaming measurement. Measurement of foaming properties itself (da-ta included), description of methods, measurement of pH and surface tension of said sur-factants in water solution, discussion of results.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 50422
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2018-05-18


Files in this item

Files Size Format View Description
šebela_2018_dp.pdf 2.665Mb PDF View/Open None
šebela_2018_op.pdf 631.5Kb PDF View/Open None
šebela_2018_vp.pdf 790.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account