Srážení mléka při výrobě přírodních sýrů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Srážení mléka při výrobě přírodních sýrů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Pachlová, Vendula
dc.contributor.author Hrančíková, Daniela
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:01:05Z
dc.date.available 2018-07-04T15:01:05Z
dc.date.issued 2018-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42256
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá srážením mléčných bílkovin při výrobě přírodních sýrů. Obsahuje stručný popis jednotlivých typů koagulačních činidel a jejich rozdělení podle pů-vodů (živočišné, rostlinné, mikrobiální), jsou zde popsány také základní informace o re-kombinantním chymosinu. Součástí práce je také popis faktorů ovlivňující srážení.
dc.format 42 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject srážení cs
dc.subject chymosin cs
dc.subject kaseiny cs
dc.subject sýry cs
dc.subject výroba sýrů cs
dc.subject coagulation en
dc.subject chymosin en
dc.subject casein en
dc.subject cheese en
dc.subject cheesemaking en
dc.title Srážení mléka při výrobě přírodních sýrů
dc.title.alternative Milk-Clotting During Production of Cheese
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2018-06-13
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the coagulation of milk proteins during cheesemaking. There also described types of coagulants devided by origin (animal, plant, microbial), there are also information abou recombinant chymosin. It coantains a breif description of factors acting during coagulation.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 50056
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2018-05-15


Files in this item

Files Size Format View Description
hrančíková_2018_dp.pdf 2.487Mb PDF View/Open None
hrančíková_2018_op.pdf 610.0Kb PDF View/Open None
hrančíková_2018_vp.pdf 773.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account