Srážení mléka při výrobě přírodních sýrů
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Pachlová, Vendula
|
|
dc.contributor.author |
Hrančíková, Daniela
|
|
dc.date.accessioned |
2018-07-04T15:01:05Z |
|
dc.date.available |
2018-07-04T15:01:05Z |
|
dc.date.issued |
2018-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/42256
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá srážením mléčných bílkovin při výrobě přírodních sýrů. Obsahuje stručný popis jednotlivých typů koagulačních činidel a jejich rozdělení podle pů-vodů (živočišné, rostlinné, mikrobiální), jsou zde popsány také základní informace o re-kombinantním chymosinu. Součástí práce je také popis faktorů ovlivňující srážení. |
|
dc.format |
42 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
srážení
|
cs |
dc.subject |
chymosin
|
cs |
dc.subject |
kaseiny
|
cs |
dc.subject |
sýry
|
cs |
dc.subject |
výroba sýrů
|
cs |
dc.subject |
coagulation
|
en |
dc.subject |
chymosin
|
en |
dc.subject |
casein
|
en |
dc.subject |
cheese
|
en |
dc.subject |
cheesemaking
|
en |
dc.title |
Srážení mléka při výrobě přírodních sýrů |
|
dc.title.alternative |
Milk-Clotting During Production of Cheese |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňka, František |
|
dc.date.accepted |
2018-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the coagulation of milk proteins during cheesemaking. There also described types of coagulants devided by origin (animal, plant, microbial), there are also information abou recombinant chymosin. It coantains a breif description of factors acting during coagulation. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
50056
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2018-05-15 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account