Vybrané potraviny s delší dobou minimální trvanlivosti a hodnocení jejich jakosti

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vybrané potraviny s delší dobou minimální trvanlivosti a hodnocení jejich jakosti

Show simple item record

dc.contributor.advisor Šopík, Tomáš
dc.contributor.author Vaškových, Lucie
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:00:58Z
dc.date.available 2018-07-04T15:00:58Z
dc.date.issued 2018-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42066
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce bylo provést skladovací pokus s 6 trvanlivými potravinami, a to od 15. do 24. měsíce jejich skladování. Potraviny byly skladovány při třech teplotách, a to mrazírenská, tedy -18 °C, chladírenská, 5 °C a pokojová, 23 °C. V průběhu skladování byly odebírány vzorky pro chemickou analýzu (pH, obsah sušiny, obsah amoniaku, bílkovin, tuku, thiobarbiturové číslo), texturní analýzu, senzorickou analýzu a mikrobiologický roz-bor. Na základě výsledků chemické, mikrobiologické, senzorické a texturní analýzy, bylo zhodnoceno, zda se mohou použít do bojových dávek potravin.
dc.format 64
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject trvanlivé potraviny cs
dc.subject bojové dávky potravin cs
dc.subject krizové stavy cs
dc.subject skladovací pokus cs
dc.subject jakost potra-vin cs
dc.subject durable food en
dc.subject combat food rations en
dc.subject crisis situations en
dc.subject storage experiment en
dc.subject food quality en
dc.title Vybrané potraviny s delší dobou minimální trvanlivosti a hodnocení jejich jakosti
dc.title.alternative Quality Assesment of Selected Ffoodstuffs with Longer Shelf Life
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lazárková, Zuzana
dc.date.accepted 2018-06-13
dc.description.abstract-translated The aim of the bachelor thesis was to carry out a storage experiment with 6 durable food during 12 months. Food were stored at three temperatures, freezing temperature -18 °C, refrigerating temperature 5 °C and room temperature 23 °C. Samples were taken for chemi-cal analysis (pH, dry matter content, ammonia, protein, fat, thiobarbituric number), texture analysis, sensory analysis and microbiological analysis during storage. Based on the results of chemical, microbiological, sensory and texture analysis, it was assessed whether they can be used for combat food rations.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 49744
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2018-05-17


Files in this item

Files Size Format View Description
vaškových_2018_dp.pdf 2.364Mb PDF View/Open None
vaškových_2018_op.pdf 660.6Kb PDF View/Open None
vaškových_2018_vp.pdf 644.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account