Vybrané metody posouzení autentičnosti u některých skupin potravin,
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Zálešáková, Ludmila
|
|
dc.contributor.author |
Vítková, Alžběta
|
|
dc.date.accessioned |
2018-07-04T15:00:57Z |
|
dc.date.available |
2018-07-04T15:00:57Z |
|
dc.date.issued |
2018-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/42064
|
|
dc.description.abstract |
Předkládaná bakalářská práce je rešerše na téma falšování potravin. Poskytuje informace o způsobech falšování potravin a jejich odhalení. Dále poskytuje informace o vybraných analytických metodách, které jsou nejvíce využívány při prokazování autenticity potravin. V současnosti jsou využívány zejména metody molekulární biologie. Cílem práce je popis metod časově a ekonomicky méně náročnějších. K těmto metodám lze zařadit spektrální a chromatografické metody. Zaměření práce je především na potraviny živočišného původu. |
|
dc.format |
45 s. (66 574 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Falšované potraviny
|
cs |
dc.subject |
autenticita
|
cs |
dc.subject |
potraviny živočišného původu
|
cs |
dc.subject |
analytické metody
|
cs |
dc.subject |
mole-kulární biologie
|
cs |
dc.subject |
spektrální metody
|
cs |
dc.subject |
chromatografické metody
|
cs |
dc.subject |
Food fraud
|
en |
dc.subject |
authenticity
|
en |
dc.subject |
food of animal origin
|
en |
dc.subject |
analytical methods
|
en |
dc.subject |
molecular biology
|
en |
dc.subject |
spectral methods
|
en |
dc.title |
Vybrané metody posouzení autentičnosti u některých skupin potravin, |
|
dc.title.alternative |
Selected Methods of Authenticity Evaluation for Some Food Category |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2018-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis presents literal research into food fraud. Moreover it provides information on various types of food frauds and methods for detecting them. It further focuses on selected analytical methods most which are used to assess food authenticity. Nowadays, these are mainly molecular biology methods. The aim of the thesis was to describe those methods which are both less time-consuming and economically demanding, such as spectral and chromatographic methods. The thesis was primarily focused on animal origin food. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
49742
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2018-05-03 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account