Využití technických plynů pro balení masa a masných výrobků
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Gál, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Skýpalová, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2018-07-04T15:00:57Z |
|
dc.date.available |
2018-07-04T15:00:57Z |
|
dc.date.issued |
2018-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/42061
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá problematikou technických plynů v potravinářství, které se využívají pro vytvoření ochranné atmosféry při balení masa a masných výrobků. Úvodní část práce je zaměřena na charakteristiku masa a masných výrobků a popis jednotlivých typů spotřebitelského balení potravin. V druhé části práce jsou zhodnoceny technické plyny z hlediska významu v technologii balení v modifikované atmosféře a způsob, jakým ovlivňují balené potraviny. Závěrem je nastíněn princip dodávání plynů a typy plynných směsí. |
|
dc.format |
65 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
balení
|
cs |
dc.subject |
modifikovaná atmosféra
|
cs |
dc.subject |
maso
|
cs |
dc.subject |
technické plyny
|
cs |
dc.subject |
packaging
|
en |
dc.subject |
modified atmosphere
|
en |
dc.subject |
meat
|
en |
dc.subject |
technical gases
|
en |
dc.title |
Využití technických plynů pro balení masa a masných výrobků |
|
dc.title.alternative |
Use of Technical Gases for Packaging of Meat and Meat Products |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mlček, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2018-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the problematics of technical gases in the food industry, which are used to create a modified atmosphere during packaging of meat and meat products. The first part is focused on a characteristic of meat and meat products and the description of particular types of consumer food packaging. In the second part of the thesis, technical gases are evaluated in terms of its importance in the technology of packaging in modified atmosphere and the way of its influence to packed food. Finally, the principles of gas supply and types of gaseous mixtures are outlined. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
49735
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2018-05-02 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account