Studium tvorby supramolekulárních komplexů 6,9-disubstituovaných purinů s cyklodextriny v plynné fázi
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Rouchal, Michal
|
|
dc.contributor.author |
Režná, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2018-07-04T15:00:57Z |
|
dc.date.available |
2018-07-04T15:00:57Z |
|
dc.date.issued |
2018-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/42060
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá stručnou charakteristikou purinů a cyklodextrinů, dále popisuje princip hmotnostní spektrometrie a v neposlední řadě tvorbu supramolekulárních komplexů v plynné fázi. Cílem praktické části této práce bylo studium tvorby supramolekulárních komplexů mezi vybranými 6,9-disubstituovanými puriny obsahujícími adamantanový skelet a nativními cyklodextriny. Schopnost vytvářet komplexy byla studována pomocí hmotnostní spektrometrie s elektrosprejovou ionizací. |
|
dc.format |
62 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
adamantan
|
cs |
dc.subject |
purin
|
cs |
dc.subject |
cyklodextrin
|
cs |
dc.subject |
supramolekulární komplex
|
cs |
dc.subject |
hmotnostní spektrometrie
|
cs |
dc.subject |
plynná fáze
|
cs |
dc.subject |
adamantane
|
en |
dc.subject |
purine
|
en |
dc.subject |
cyclodextrin
|
en |
dc.subject |
supramolecular complex
|
en |
dc.subject |
mass spectrometry
|
en |
dc.subject |
gas phase
|
en |
dc.title |
Studium tvorby supramolekulárních komplexů 6,9-disubstituovaných purinů s cyklodextriny v plynné fázi |
|
dc.title.alternative |
Study of Supramolecular Complexes of 6,9-Disubstituted Purines with Cyclodextrins in the Gas Phase |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Prucková, Zdeňka |
|
dc.date.accepted |
2018-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the theoretical part of this bachelor thesis brief characterization of purines and cyclodextrins, principle of mass spectrometry as well as creation of supramolecular complexes in the gas phase, is described. The aim of the practical part was to study the formation of supramolecular complexes between selected purine compounds bearing adamantane moiety and native cyclodextrins. The ability to form complexes was studied using electrospray ionization mass spectrometry. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
49734
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2018-04-27 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account