dc.contributor.advisor |
Grebeníček, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Valdová, Magdaléna
|
|
dc.date.accessioned |
2018-07-04T15:00:53Z |
|
dc.date.available |
2018-07-04T15:00:53Z |
|
dc.date.issued |
2018-02-09 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/41955
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na vliv legislativního rámce na stravování v základních školách. Tato legislativa přinesla zásadní změny v realizaci a poskytování stravování na základních školách, zejména zamezila přístupu k nevhodným potravinám. Dopady této legislativy a její důsledky v praxi byly zjišťovány prostřednictvím dotazníkového šetření zaměřeného na děti na základních školách, které jsou cílovou skupinou, na něž je legislativa zaměřena. Provedeným výzkumem bylo zjištěno, že samotná úprava legislativy nevyřešila problém nesprávného stravování dětí na základních školách. Pouze eliminovala přístup k nesprávnému stravování ve školách a ztížila roli poskytovatelů stravování. Nicméně nezajistila zlepšení stravování a ani nezměnila motivaci cílové skupiny, tedy dětí, k volbě zdravých potravin místo potravin nevhodných a méně zdravých. Na základě zjištěných skutečností a poznatků je navrženo efektivnější a účinnější řešení problematiky stravování na základních školách. Účinnější řešení spočívá v navržení projektu, který vhodně doplňuje legislativní rámec a je zaměřen na změnu motivace dětí na základních školách k volbě zdravějších potravin. Projekt může být chápán také jako pomoc školám a poskytovatelům stravování na základních školách. Tento projekt v kombinaci s platnou legislativou je pak komplexním řešením problematiky stravování na základních školách. |
|
dc.format |
79 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Školství
|
cs |
dc.subject |
školní stravování
|
cs |
dc.subject |
stravování dětí
|
cs |
dc.subject |
zdravá strava
|
cs |
dc.subject |
základní škola
|
cs |
dc.subject |
legislativní regulace na stravování
|
cs |
dc.subject |
Education
|
en |
dc.subject |
policy at the schools
|
en |
dc.subject |
school food
|
en |
dc.subject |
childrens food
|
en |
dc.subject |
healthy food
|
en |
dc.subject |
elementary school
|
en |
dc.subject |
legislation scope on childrens food
|
en |
dc.title |
Vliv legislativního rámce na stravování v základních školách v Uherském Hradišti |
|
dc.title.alternative |
Influence of Legislation Scope on Food at Elementary Schools in Uherské Hradiště |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Šnédar, Libor |
|
dc.date.accepted |
2018-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis focuses on the impacts of the legislative scope on food in elementary schools. This legislation brought up fundamental changes in the implementation and provision of catering at elementary schools, in particular by preventing access to inappropriate food. The impacts of this legislation and its implications in reality were addressed through a questionnaire survey focused on children in primary schools targeted by the legislation. The research revealed that the legislation itself did not solve the problem of incorrect food of children in elementary schools. It only eliminated access to school misconduct and made it more difficult for catering providers. However, it did not ensure improved diet and did not alter the motivation of the target group, ie children, to choose healthy foods instead of food inappropriate and less healthy. On the basis of the facts and findings, a more effective and effective solution of the issue of catering at elementary schools is proposed. A more effective solution lies in designing a project that appropriately complements the legislative scope and is aimed at changing the motivation of children in elementary schools to choose healthier foods. The project can also be considered as aid to schools and catering providers in elementary schools. This project, combined with valid legislation, is then a comprehensive solution to the issue of catering at elementary schools. |
|
dc.description.department |
Ústav regionálního rozvoje, veřejné správy a práva |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Veřejná správa a regionální rozvoj |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Public sector administration and regional development |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Hospodářská politika a správa |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economic Policy and Administration |
en |
dc.identifier.stag |
49584
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2018-05-14 |
|