dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Gábová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-15T16:28:05Z |
|
dc.date.available |
2010-07-15T16:28:05Z |
|
dc.date.issued |
2007-06-04 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/4155
|
|
dc.description.abstract |
Cílem mé bakalářské práce je zpracování tématu o využití barviv v potravinářském průmyslu. Je zde popsána legislativa používání potravinářských barviv, obecná chrakteristika přírodních a syntetických barviv a metody jejich stanovení. Další části mé práce jsou zaměřeny na podrobnější charakteristiku jednotlivých skupin přírodních a syntetických barviv, jejich výskyt a použití. V závěru jsou uvedeny výhody a nevýhody používání přírodních nebo syntetických barviv. |
cs |
dc.format |
57 s., 17 s. obr. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
1931266 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
barvivo
|
cs |
dc.subject |
přírodní barviva
|
cs |
dc.subject |
syntetická barviva
|
cs |
dc.subject |
dye
|
en |
dc.subject |
natural dyes
|
en |
dc.subject |
synthetic dyes
|
en |
dc.title |
Úloha barviv v potravinářském průmyslu |
cs |
dc.title.alternative |
The function of dyes in food industry |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2007-06-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with a topic of dyes use in food processing industry. The le-gislature of using food dyes, general natural and synthetic dyes characteristics and their de-termination methods are described. In another parts of the thesis attention is devoted to particular groups of natural and synthetic dyes characteristics, their appearance and use. As a concluding issue I state the advantages and disadvantages of natural or synthetic dyes use. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5270
|
|
dc.date.assigned |
2007-01-08 |
|
utb.result.grade |
A |
|