Úloha barviv v potravinářském průmyslu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Úloha barviv v potravinářském průmyslu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Gábová, Zuzana
dc.date.accessioned 2010-07-15T16:28:05Z
dc.date.available 2010-07-15T16:28:05Z
dc.date.issued 2007-06-04
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/4155
dc.description.abstract Cílem mé bakalářské práce je zpracování tématu o využití barviv v potravinářském průmyslu. Je zde popsána legislativa používání potravinářských barviv, obecná chrakteristika přírodních a syntetických barviv a metody jejich stanovení. Další části mé práce jsou zaměřeny na podrobnější charakteristiku jednotlivých skupin přírodních a syntetických barviv, jejich výskyt a použití. V závěru jsou uvedeny výhody a nevýhody používání přírodních nebo syntetických barviv. cs
dc.format 57 s., 17 s. obr. příloh. cs
dc.format.extent 1931266 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject barvivo cs
dc.subject přírodní barviva cs
dc.subject syntetická barviva cs
dc.subject dye en
dc.subject natural dyes en
dc.subject synthetic dyes en
dc.title Úloha barviv v potravinářském průmyslu cs
dc.title.alternative The function of dyes in food industry en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2007-06-20
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with a topic of dyes use in food processing industry. The le-gislature of using food dyes, general natural and synthetic dyes characteristics and their de-termination methods are described. In another parts of the thesis attention is devoted to particular groups of natural and synthetic dyes characteristics, their appearance and use. As a concluding issue I state the advantages and disadvantages of natural or synthetic dyes use. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5270
dc.date.assigned 2007-01-08
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
gábová_2007_bp.pdfBlocked 1.841Mb PDF View/Open
gábová_2007_vp.doc 44Kb Microsoft Word View/Open
gábová_2007_op.doc 37Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account