Vliv zrání na mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv zrání na mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sližová, Marta
dc.contributor.author Zderčíková, Romana
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:16:23Z
dc.date.available 2017-07-03T09:16:23Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/41518
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce je zaměřena na technologii výroby sýrů eidamského typu. Dále jsou stručně charakterizovány texturní vlastnosti potravin, metody jejich měření a stav řešené problematiky v posledních letech. Praktická část je zaměřena na výrobu sýrů eidamského typu s obsahem 25 % a 40 % tuku v sušině, texturní profilovou analýzu a tahovou zkoušku, pomocí kterých byly sledovány texturní a mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu v průběhu zrání.
dc.format 93
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject sýr eidamského typu cs
dc.subject tuk cs
dc.subject texturní profilová analýza cs
dc.subject tahová zkouška cs
dc.subject Edam cheese en
dc.subject fat en
dc.subject texture profile analysis en
dc.subject tensile test en
dc.title Vliv zrání na mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu
dc.title.alternative The Effect of Ripening on Mechanical Properties of Edam Cheese
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Pachlová, Vendula
dc.date.accepted 2017-05-31
dc.description.abstract-translated The theoretical part is focused on the production technology of Edam cheese. The following are briefly described textural properties of foods, methods of measurement and status of solved problems in recent years. The practical part is focused on the production of cheese of Edam type containing 25% and 40% fat in dry matter, texture profile analysis and a tensile test by with the textural and mechanical properties of Edam cheese were observed during ripening.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 47744
utb.result.grade E
dc.date.submitted 2017-05-12


Files in this item

Files Size Format View Description
zderčíková_2017_dp.pdf 5.902Mb PDF View/Open None
zderčíková_2017_op.pdf 444.4Kb PDF View/Open None
zderčíková_2017_vp.pdf 536.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account