Vliv zrání na mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Sližová, Marta
|
|
dc.contributor.author |
Zderčíková, Romana
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:16:23Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:16:23Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/41518
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na technologii výroby sýrů eidamského typu. Dále jsou stručně charakterizovány texturní vlastnosti potravin, metody jejich měření a stav řešené problematiky v posledních letech. Praktická část je zaměřena na výrobu sýrů eidamského typu s obsahem 25 % a 40 % tuku v sušině, texturní profilovou analýzu a tahovou zkoušku, pomocí kterých byly sledovány texturní a mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu v průběhu zrání. |
|
dc.format |
93 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
sýr eidamského typu
|
cs |
dc.subject |
tuk
|
cs |
dc.subject |
texturní profilová analýza
|
cs |
dc.subject |
tahová zkouška
|
cs |
dc.subject |
Edam cheese
|
en |
dc.subject |
fat
|
en |
dc.subject |
texture profile analysis
|
en |
dc.subject |
tensile test
|
en |
dc.title |
Vliv zrání na mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu |
|
dc.title.alternative |
The Effect of Ripening on Mechanical Properties of Edam Cheese |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Pachlová, Vendula |
|
dc.date.accepted |
2017-05-31 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part is focused on the production technology of Edam cheese. The following are briefly described textural properties of foods, methods of measurement and status of solved problems in recent years. The practical part is focused on the production of cheese of Edam type containing 25% and 40% fat in dry matter, texture profile analysis and a tensile test by with the textural and mechanical properties of Edam cheese were observed during ripening. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
47744
|
|
utb.result.grade |
E |
|
dc.date.submitted |
2017-05-12 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account