Udržitelná produkce speciálních potravin a jejich dostupnost na území České republiky
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Lukášková, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Hvozdenská, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:15:42Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:15:42Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/41183
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zaměřuje na udržitelnou produkci speciálních potravin a jejich dostupnost na území České republiky. V teoretické části bakalářské práce se nachází pojem trvale udržitelného rozvoje, potravinová bezpečnost a soběstačnost, základní informace o speciálních potravinách, jejich rozdělení, dělení dle složek, vliv na zdraví člověka a na životní prostředí. Praktická část se věnuje analýze udržitelné produkce luskovin na území České republiky, dále jsou uvedeny speciální potraviny a jejich dostupnost v Uherském Hradišti a srovnání stravovacích návyků z hlediska environmentu. Pomocí SWOT analýzy je určena udržitelná produkce speciálních potravin na území České republiky. |
|
dc.format |
55 s. (84 479 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Speciální potraviny
|
cs |
dc.subject |
udržitelná produkce
|
cs |
dc.subject |
životní prostředí
|
cs |
dc.subject |
Special Food
|
en |
dc.subject |
Sustainable Production
|
en |
dc.subject |
Environment
|
en |
dc.title |
Udržitelná produkce speciálních potravin a jejich dostupnost na území České republiky |
|
dc.title.alternative |
Sustainable Production of Special Food and their Availability in the Czech Republic |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2017-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theme of this Bachelor's thesis is the sustainable production of special food and their availability in the area of the Czech Republic. In the theoretical part of this thesis are the terms of sustainable development, food security and self-sufficiency, the basic information about special foods, their dividing by nutrition, influence on human's health and impact on the environment. In the practical part, there is found analysis of sustainable production of legumes in the area of the Czechia. In the second half of the thesis is mentioned the availability of special food in Uherské Hradiště and comparison of eating habits in the terms of environment. SWOT analysis is used for sustainable production of special foods in the area of the Czech Republic. |
|
dc.description.department |
Ústav environmentální bezpečnosti |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Řízení environmentálních rizik |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Environmental Risk Management |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Bezpečnost společnosti |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Security of Society |
en |
dc.identifier.stag |
47265
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2017-05-15 |
|
local.subject |
zásobování potravinami
|
cs |
local.subject |
luskoviny
|
cs |
local.subject |
Uherské Hradiště (Česko)
|
cs |
local.subject |
food supply
|
en |
local.subject |
leguminous plants
|
en |
local.subject |
Uherské Hradiště (Czechia)
|
en |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account