Stanovení termodynamických parametrů komplexů cyklodextrinů s imidazoliovými solemi pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Prucková, Zdeňka
|
|
dc.contributor.author |
Závodná, Aneta
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:14:44Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:14:44Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40685
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá studiem inkluzních komplexů b-cyklodextrinu s adamantylmethylimidazoliovou a adamantylmethylbenzimidazoliovou solí, a to v závislosti na pH prostředí. Teoretická část pojednává o cyklodextrinech a jejich využití v různých průmyslových odvětvích. Závěr teoretické části bakalářské práce se věnuje povrchově aktivním látkám odvozených od adamantanu a imidazolu. Cílem experimentální části bylo stanovit termodynamické parametry (vazebnou konstantu, enthalpii a entropii) inkluzních komplexů pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie ve třech různých prostředích. |
|
dc.format |
53 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
cyklodextriny
|
cs |
dc.subject |
inkluzní komplexy
|
cs |
dc.subject |
hostitel-host systém
|
cs |
dc.subject |
ITC
|
cs |
dc.subject |
adamantan
|
cs |
dc.subject |
imidazol
|
cs |
dc.subject |
povrchově aktivní látka
|
cs |
dc.subject |
cyclodextrins
|
en |
dc.subject |
inclusion complexes
|
en |
dc.subject |
host-guest system
|
en |
dc.subject |
ITC
|
en |
dc.subject |
adamantane
|
en |
dc.subject |
imidazole
|
en |
dc.subject |
surfactant
|
en |
dc.title |
Stanovení termodynamických parametrů komplexů cyklodextrinů s imidazoliovými solemi pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie |
|
dc.title.alternative |
Determination of Thermodynamic Parameters of Cyclodextrin Complexes with Imidazolium Salts by Using Isothermal Titration Microcalorimetry |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rouchal, Michal |
|
dc.date.accepted |
2017-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
The Bachelor thesis is engaging in study of inclusion complexes of b-cyclodextrin with adamantylmethylimidazolium and adamantylmethylbenzimidazolium salt, and that in dependence on pH environments. Theoretical part is about cyclodextrins and their utilization in various industrial sectors. The closing part of a theoretical bachelor thesis is dedicated to surfactants derived from adamantane and imidazole. The main objective of an experimental study was to determine a thermodynamical parameters (binding constant, enthalpy and entropy) inclusion complexes using the isothermal titration microcalorimetry in three different environments. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46523
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2017-05-16 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account