Optimalizace technologických podmínek získávání želatiny z vedlejších bílkovinných produktů z drůbežáren

DSpace Repository

Language: English čeština 

Optimalizace technologických podmínek získávání želatiny z vedlejších bílkovinných produktů z drůbežáren

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mokrejš, Pavel
dc.contributor.author Mrázek, Petr
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:14:43Z
dc.date.available 2017-07-03T09:14:43Z
dc.date.issued 2017-01-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40671
dc.description.abstract V teoretické části se zaměřte na vedlejší produkty maso-zpracujících závodů a na možnosti jejich zpracování; popište výrobu a využití želatin. V praktické části posuďte možnosti zpracování vybraných vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren biotechnologickým procesem na želatiny, studujte vliv vybraných technologických podmínek na účinnost procesu; charakterizujte připravené želatiny. Výsledky zpracujte tabelárně, graficky, proveďte diskusi. Navrhněte optimální podmínky zpracování vedlejších kolagenních produktů a zhodnoťte význam výsledků pro praxi.
dc.format 72 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject želatina cs
dc.subject vedlejší produkty masného průmyslu cs
dc.subject kolagen cs
dc.subject drůbež cs
dc.subject běháky cs
dc.subject kuře cs
dc.subject gelatin en
dc.subject by-products of meat industry en
dc.subject collagen en
dc.subject poultry en
dc.subject poews en
dc.subject chick en
dc.title Optimalizace technologických podmínek získávání želatiny z vedlejších bílkovinných produktů z drůbežáren
dc.title.alternative Optimising of Technological Conditions of Extracting Gelatin from Poultry Protein by-Products
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Blaha, Antonín
dc.date.accepted 2017-06-15
dc.description.abstract-translated The theoretical part will focus on the by-products of the meat-handlers factories and processing functions; describe the production and use of gelatin. In the practical part of the judge handling capabilities of selected secondary collagen products from poultry biotechnology process on gelatins, study the effect of selected technological conditions on process efficiency; Characterize the prepared gelatin. Process results in tabular, graphical, complete the discussion. Design the optimum conditions for processing the by-products of collagen and assess the significance of the results in practice.
dc.description.department Ústav inženýrství polymerů
dc.thesis.degree-discipline Inženýrství polymerů cs
dc.thesis.degree-discipline Polymer Engineering en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie materiálů cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Materials Technology en
dc.identifier.stag 46508
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2017-05-09


Files in this item

Files Size Format View Description
mrázek_2017_dp.pdf 3.753Mb PDF View/Open None
mrázek_2017_op.docx 74.35Kb Unknown View/Open None
mrázek_2017_vp.docx 75.10Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account