Optimalizace technologických podmínek získávání želatiny z vedlejších bílkovinných produktů z drůbežáren
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mokrejš, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Mrázek, Petr
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:14:43Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:14:43Z |
|
dc.date.issued |
2017-01-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40671
|
|
dc.description.abstract |
V teoretické části se zaměřte na vedlejší produkty maso-zpracujících závodů a na možnosti jejich zpracování; popište výrobu a využití želatin. V praktické části posuďte možnosti zpracování vybraných vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren biotechnologickým procesem na želatiny, studujte vliv vybraných technologických podmínek na účinnost procesu; charakterizujte připravené želatiny. Výsledky zpracujte tabelárně, graficky, proveďte diskusi. Navrhněte optimální podmínky zpracování vedlejších kolagenních produktů a zhodnoťte význam výsledků pro praxi. |
|
dc.format |
72 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
želatina
|
cs |
dc.subject |
vedlejší produkty masného průmyslu
|
cs |
dc.subject |
kolagen
|
cs |
dc.subject |
drůbež
|
cs |
dc.subject |
běháky
|
cs |
dc.subject |
kuře
|
cs |
dc.subject |
gelatin
|
en |
dc.subject |
by-products of meat industry
|
en |
dc.subject |
collagen
|
en |
dc.subject |
poultry
|
en |
dc.subject |
poews
|
en |
dc.subject |
chick
|
en |
dc.title |
Optimalizace technologických podmínek získávání želatiny z vedlejších bílkovinných produktů z drůbežáren |
|
dc.title.alternative |
Optimising of Technological Conditions of Extracting Gelatin from Poultry Protein by-Products |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Blaha, Antonín |
|
dc.date.accepted |
2017-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part will focus on the by-products of the meat-handlers factories and processing functions; describe the production and use of gelatin. In the practical part of the judge handling capabilities of selected secondary collagen products from poultry biotechnology process on gelatins, study the effect of selected technological conditions on process efficiency; Characterize the prepared gelatin. Process results in tabular, graphical, complete the discussion. Design the optimum conditions for processing the by-products of collagen and assess the significance of the results in practice. |
|
dc.description.department |
Ústav inženýrství polymerů |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Inženýrství polymerů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Polymer Engineering |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie materiálů |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Materials Technology |
en |
dc.identifier.stag |
46508
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2017-05-09 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account