Potravinářský a zdravotní význam houby Ganoderma Lucidum

DSpace Repository

Language: English čeština 

Potravinářský a zdravotní význam houby Ganoderma Lucidum

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Švihelová, Romana
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:14:39Z
dc.date.available 2017-07-03T09:14:39Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40632
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je zaměřena na vyšší houby u kterých jsou prokázané zdravé účinky na lidský organismus. K nim patří houba Leskolorka lesklá, u které byly prokázány pozitivní účinky na imunitní systém člověka. Má antioxidační, antibakteriální účinky a je používána v tradiční čínské medicíně na léčbu chorob a fyziologických onemocnění.
dc.format 40 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject houby cs
dc.subject lesklokorka cs
dc.subject protirakovinné cs
dc.subject antimikrobiální cs
dc.subject Ganoderma cs
dc.subject fungi en
dc.subject Reishi mushroom en
dc.subject anticancer en
dc.subject antimicrobial en
dc.subject Ganoderma en
dc.title Potravinářský a zdravotní význam houby Ganoderma Lucidum
dc.title.alternative Food and Health Importance of the Mushroom Ganoderma Lucidum
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2017-06-08
dc.description.abstract-translated This thesis is focused on the higher fungi which are proven healthy effects on the human body. These include the sponge Leskolorka high-gloss, which were demonstrated positive effects on the human immune system. It has antioxidant, antibacterial effects and is used in traditional Chinese medicine to treat diseases and physiological disease.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46432
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2017-04-21


Files in this item

Files Size Format View Description
švihelová_2017_dp.pdf 2.097Mb PDF View/Open None
švihelová_2017_op.pdf 551.2Kb PDF View/Open None
švihelová_2017_vp.pdf 106.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account