Potravinářský a zdravotní význam houby Ganoderma Lucidum
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Švihelová, Romana
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:14:39Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:14:39Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40632
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce je zaměřena na vyšší houby u kterých jsou prokázané zdravé účinky na lidský organismus. K nim patří houba Leskolorka lesklá, u které byly prokázány pozitivní účinky na imunitní systém člověka. Má antioxidační, antibakteriální účinky a je používána v tradiční čínské medicíně na léčbu chorob a fyziologických onemocnění. |
|
dc.format |
40 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
houby
|
cs |
dc.subject |
lesklokorka
|
cs |
dc.subject |
protirakovinné
|
cs |
dc.subject |
antimikrobiální
|
cs |
dc.subject |
Ganoderma
|
cs |
dc.subject |
fungi
|
en |
dc.subject |
Reishi mushroom
|
en |
dc.subject |
anticancer
|
en |
dc.subject |
antimicrobial
|
en |
dc.subject |
Ganoderma
|
en |
dc.title |
Potravinářský a zdravotní význam houby Ganoderma Lucidum |
|
dc.title.alternative |
Food and Health Importance of the Mushroom Ganoderma Lucidum |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2017-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis is focused on the higher fungi which are proven healthy effects on the human body. These include the sponge Leskolorka high-gloss, which were demonstrated positive effects on the human immune system. It has antioxidant, antibacterial effects and is used in traditional Chinese medicine to treat diseases and physiological disease. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46432
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2017-04-21 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account