Použití přídatných látek v produktech ekologického zemědělství
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Jiroušková, Magda
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:14:35Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:14:35Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40579
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku použití potravinářských přídatných látek v produktech s označení "bio", tedy těch, které pocházejí z ekologického zemědělství. Práce je zpracována teoreticky, popisuje ekologické zemědělství jak v České republice, tak v Evropské unii a s tím spojenou legislativu. Dále jsou charakterizovány potravinářské přídatné látky jako součást konvenčních potravin, jejich rozdělení a popis jednotlivých skupin. V neposlední řadě práce uvádí legislativu spojenou s potravinářskými přídatnými látkami v biopotravinách a jsou popsáni nejvýznamnější zástupci s informací, za jakých podmínek se mohou využívat. |
|
dc.format |
45 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Ekologické zemědělství
|
cs |
dc.subject |
biopotravina
|
cs |
dc.subject |
potravinářská přídatná látka
|
cs |
dc.subject |
Evropská unie
|
cs |
dc.subject |
legislativa
|
cs |
dc.subject |
Organic agriculture
|
en |
dc.subject |
organic food
|
en |
dc.subject |
food additive
|
en |
dc.subject |
European Union
|
en |
dc.subject |
legislatin
|
en |
dc.title |
Použití přídatných látek v produktech ekologického zemědělství |
|
dc.title.alternative |
Using Additives in Organic Products |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Družbíková, Helena |
|
dc.date.accepted |
2017-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis is focused on the issue of using food additives in food that comes from organic farming. This theoretical thesis describes organic farming and its legislation in the Czech Republic and European Union. Food additives as a part of conventional food are characterized. The thesis also describes distribution of food additives. Last but not least the thesis presents legislation of food additives in organic food and describes the most important representatives and conditions of use. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46322
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2017-05-05 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account