dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Janovský, Petr
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:14:35Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:14:35Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40578
|
|
dc.description.abstract |
V teoretické části bakalářské práce je charakterizován pravý čaj, jeho druhy, složení a zpracování. Dále je popsán kofein, jeho vlastnosti a stanovení kofeinu metodou kapalinové chromatografie. Praktická část bakalářské práce se zabývá stanovením obsahu kofeinu z extraktů pravých čajů (černých, zelených, oolong, bílých) připravených běžným postupem, i jako ledové čaje, pomocí metody HPLC s UV detekcí. |
|
dc.format |
58 s. (66 280 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
čaj pravý
|
cs |
dc.subject |
extrakt
|
cs |
dc.subject |
kofein
|
cs |
dc.subject |
stanovení
|
cs |
dc.subject |
HPLC/UV
|
cs |
dc.subject |
Tea
|
en |
dc.subject |
extract
|
en |
dc.subject |
caffeine
|
en |
dc.subject |
determination
|
en |
dc.subject |
HPLC/UV
|
en |
dc.title |
Chromatografické stanovení kofeinu v extraktech z pravých čajů |
|
dc.title.alternative |
Chromatographic Determination of Caffeine in Tea Extracts |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2017-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the theoretical part there is a characterization of tea, types of tea, its composition and manufacturing process. Further there is described a caffeine, properties of caffeine and its determination using high presence liquid chromatography. The practical part deals with the caffeine determination from tea´s extracts (black, green, oolong, white) made with a classic procedure and as an ice tea, by HPLC method with UV detection. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46320
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2017-05-04 |
|