dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Šťastná, Kristýna
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:14:34Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:14:34Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40574
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá možností využití netradičních bezlepkových obilovin pro výrobu vloček. Teoretická část je věnována samotným obilovinám, jejich morfologii, složení a možnostem použití, výrobě vloček hydrotermálním ošetřením a extruzní metodou, polyfenolickým látkám a jejich výskytu ve vybraných obilovinách. V praktické části jsou shrnuty výsledky měření obsahu celkových polyfenolů, flavonoidů, antioxidačních aktivit a stanovení polyfenolického profilu ve volné, konjugované a vázané frakci. |
|
dc.format |
78 s. (104 020 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
netradiční obiloviny
|
cs |
dc.subject |
pseudocereálie
|
cs |
dc.subject |
vločky
|
cs |
dc.subject |
rýže
|
cs |
dc.subject |
quiona
|
cs |
dc.subject |
amarant
|
cs |
dc.subject |
teff
|
cs |
dc.subject |
divoká rýže
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
flavonoidy
|
cs |
dc.subject |
antioxidační aktivita
|
cs |
dc.subject |
Non-traditional cereals
|
en |
dc.subject |
pseudocereals
|
en |
dc.subject |
cereal flakes
|
en |
dc.subject |
rice
|
en |
dc.subject |
quinoa
|
en |
dc.subject |
amarant
|
en |
dc.subject |
tef
|
en |
dc.subject |
wild rice
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
flavonoids
|
en |
dc.subject |
antioxidant activity
|
en |
dc.title |
Příprava netradičních druhů bezlepkových vloček a stanovení jejich polyfenolického profilu |
|
dc.title.alternative |
Preparing of Non-Traditional Gluten-Free Flakes and their Polyphenolics Profile |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bubelová, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2017-06-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on the possibility of using non-traditional gluten-free cereals for flakes production. The theoretical part includes description of cereals, their morphology, composition and ways of processing in food industry. Further, the theoretical part describes processing of cereal flakes by hydrothermal processing and extrusion cooking, phenolic compounds and their presence in selected cereals. The experimental part summarizes contents of total phenolic compounds, flavonoids, antioxidant activity and polyphenolic profile of free, conjugated and bound fractions. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46310
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2017-04-28 |
|