Příprava netradičních druhů bezlepkových vloček a stanovení jejich polyfenolického profilu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Příprava netradičních druhů bezlepkových vloček a stanovení jejich polyfenolického profilu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Šťastná, Kristýna
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:14:34Z
dc.date.available 2017-07-03T09:14:34Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40574
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá možností využití netradičních bezlepkových obilovin pro výrobu vloček. Teoretická část je věnována samotným obilovinám, jejich morfologii, složení a možnostem použití, výrobě vloček hydrotermálním ošetřením a extruzní metodou, polyfenolickým látkám a jejich výskytu ve vybraných obilovinách. V praktické části jsou shrnuty výsledky měření obsahu celkových polyfenolů, flavonoidů, antioxidačních aktivit a stanovení polyfenolického profilu ve volné, konjugované a vázané frakci.
dc.format 78 s. (104 020 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject netradiční obiloviny cs
dc.subject pseudocereálie cs
dc.subject vločky cs
dc.subject rýže cs
dc.subject quiona cs
dc.subject amarant cs
dc.subject teff cs
dc.subject divoká rýže cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject flavonoidy cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject Non-traditional cereals en
dc.subject pseudocereals en
dc.subject cereal flakes en
dc.subject rice en
dc.subject quinoa en
dc.subject amarant en
dc.subject tef en
dc.subject wild rice en
dc.subject polyphenols en
dc.subject flavonoids en
dc.subject antioxidant activity en
dc.title Příprava netradičních druhů bezlepkových vloček a stanovení jejich polyfenolického profilu
dc.title.alternative Preparing of Non-Traditional Gluten-Free Flakes and their Polyphenolics Profile
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Bubelová, Zuzana
dc.date.accepted 2017-06-01
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on the possibility of using non-traditional gluten-free cereals for flakes production. The theoretical part includes description of cereals, their morphology, composition and ways of processing in food industry. Further, the theoretical part describes processing of cereal flakes by hydrothermal processing and extrusion cooking, phenolic compounds and their presence in selected cereals. The experimental part summarizes contents of total phenolic compounds, flavonoids, antioxidant activity and polyphenolic profile of free, conjugated and bound fractions.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46310
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2017-04-28


Files in this item

Files Size Format View Description
šťastná_2017_dp.pdf 4.728Mb PDF View/Open None
šťastná_2017_op.pdf 548.9Kb PDF View/Open None
šťastná_2017_vp.pdf 513.4Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account