dc.contributor.advisor |
Buňka, František
|
|
dc.contributor.author |
Kudelová, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:14:34Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:14:34Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40568
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářská práce je popsat chemické změny v důsledku UHT záhřevu, doby a teploty skladování UHT mléka o různé tučnosti. V praktické části bakalářské práce je popsán a vyhodnocen skladovací experiment a změny, které nastávají během skladování UHT mléka v různých teplotách v průběhu 150 dní. Z analýz je patrné, že významný vliv na změny mlé-ka v průběhu skladování má skladovací teplota. S rostoucí skladovací teplotou jsou změny v analyzovaných parametrech markantnější. V průběhu skladování došlo k poklesu pH, nárůstu titrační kyselosti, nárůstu obsahu amoniaku a thiobarbiturového čísla. Doba ani teplota skladování významně neovlivňují obsah tuku a sušiny |
|
dc.format |
38 s. (5736 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Mléko
|
cs |
dc.subject |
UHT mléko
|
cs |
dc.subject |
UHT záhřev
|
cs |
dc.subject |
doba a teplota skladování
|
cs |
dc.subject |
Milk
|
en |
dc.subject |
UHT milk
|
en |
dc.subject |
UHT treatment
|
en |
dc.subject |
time and temperature of storage
|
en |
dc.title |
Vliv doby a teploty skladování na vybrané chemické parametry trvanlivého mléka |
|
dc.title.alternative |
The Effect of Time and Temperature of Storage on Selected Chemical Parameters of UHT Milk |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bubelová, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2017-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this Bachalor´s thesis is characterise chemical changes caused by UHT treat-ment, storage time and storage temperature of UHT milk with different fat content. In practical part of this thesis there is described storage experiment and changes that occur as a result of 150 days of storage in different temperatures. Analyses show that the storage temperature has a signifiant effect on changes during storage. As the storage life increases, the changes are more striking. During storage the pH value decrease, the value of titration acidity, amonia content and TBARS increased. The storage time and temperature did not significantly affect the fat and dry content of UHT milk |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46298
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2017-05-05 |
|