Snídaně jako důležitá součást stravovacího režimu dětí školního věku, středoškoláků
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Pelková, Jana
|
|
dc.contributor.author |
Hudcová, Miluše
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:13:43Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:13:43Z |
|
dc.date.issued |
2016-12-09 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40132
|
|
dc.description.abstract |
Tématem bakalářské práce je význam snídaně jakožto důležité součásti stravovacích návyků dětí školní docházky a středoškoláků. Zdravá výživa patří mezi aktuální společenská témata a tvoří součást celkového trendu zdravého životního stylu dnešní generace. Zvláště pro kategorii dětí a mládeže je důležité, jaké stravovací návyky se naučí v nízkém věku, protože si je následně přenášejí i do období dospělosti. Teoretická část práce je tvořena základními teoretickými východisky, týkajících se výživy, problematiky růstu a vývoje dítěte, specifikace souhrnu živin potřebných život pro lidský organismus. V rámci teoretické části jsou specifikována i základní výživová doporučení s vysvětlením pojmů obezity a vegetariánství, dále klíčové zásady stravování dětí školního věku a v neposlední řadě hlavní problematika snídaně s jejím významem, postupů pro její přípravu a vliv rodiny na pravidelnou konzumaci snídaně ze strany dětí. Praktická část práce je zaměřena na kvantitativní výzkumné šetření, zrealizované na skupině žáků základní a střední školy, které bylo výchozí pro zpracování stanovených cílů výzkumu. |
|
dc.format |
86 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Energie
|
cs |
dc.subject |
snídaně
|
cs |
dc.subject |
stravování
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
základní škola
|
cs |
dc.subject |
střední škola
|
cs |
dc.subject |
žáci
|
cs |
dc.subject |
Energy
|
en |
dc.subject |
breakfast
|
en |
dc.subject |
meals
|
en |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
primary school
|
en |
dc.subject |
high school
|
en |
dc.subject |
students
|
en |
dc.title |
Snídaně jako důležitá součást stravovacího režimu dětí školního věku, středoškoláků |
|
dc.title.alternative |
Breakfast as an Important Part of the Diet for School - Age Children and Students of Secondary Schools |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Krátká, Anna |
|
dc.date.accepted |
2017-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
The topic of the bachelor thesis is the importance of breakfast as an important part of the eating habits of school children, high school students. Healthy nutrition is one of the cur-rent social issues and forms part of the overall trend of a healthy lifestyle of today's genera-tion. Especially for the category of children and youth, it is important to know what eating habits will be learned at an early age, as they will then transfer to adulthood. The theoretical part of the thesis consists of the basic theoretical bases, concerning the nu-trition, the issue of growth and development of the child, the specification of the sum of nutrients needed for the human organism. Within the theoretical part are also specified basic nutritional recommendations with an explanation of the concepts of obesity and vegetarianism, as well as the key principles of eating children of school age and last but not least the main issues of breakfast with its importance, the procedures for its preparation and the influence of the family on regular consumption of breakfast by children. The practical part of the thesis is focused on quantitative research, realized on the group of primary and secondary school pupils, which was the starting point for the elaboration of stated research goals. |
|
dc.description.department |
Ústav zdravotnických věd |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Všeobecná sestra |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
General Nursing |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta humanitních studií |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Humanities |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Ošetřovatelství |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Nursing |
en |
dc.identifier.stag |
45656
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2017-05-18 |
|
local.subject |
děti a mládež
|
cs |
local.subject |
zdravá výživa
|
cs |
local.subject |
snídaně
|
cs |
local.subject |
children and youth
|
en |
local.subject |
healthy eating
|
en |
local.subject |
breakfasts
|
en |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account