Možnosti fermentace syrovátky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti fermentace syrovátky

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti fermentace syrovátky
Author: Bartošík, Radek
Advisor: Bubelová, Zuzana
Abstract: Tato práce se zabývá možnostmi mikrobiologické fermentace čerstvé i obnovené syrovátky. Teoretická část se zaměřuje na charakteristické vlastnosti syrovátky, její vznik, chemické složení a možnosti využití. Je zde popsán mechanizmus alkoholové a mléčné fermentace s důrazem na možnost sledování průběhu procesu na základě změn ve složení substrátu, a nárůstu fermentačních produktů za pomoci HPLC. V praktické části jsou zhodnoceny změny ve fermentovaném substrátu, které byly způsobeny působením různých druhů bakterií mléčného kvašení a kvasinek rodu Kluyveromyces.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39437
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 42156


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
bartošík_2017_dp.pdf 2.743Mb PDF View/Open None
bartošík_2017_op.pdf 630.1Kb PDF View/Open None
bartošík_2017_vp.pdf 635.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account