Systém kritických bodů ve školním poloprovozu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Systém kritických bodů ve školním poloprovozu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mrázek, Josef
dc.contributor.author Nováková, Lenka
dc.date.accessioned 2016-11-28T12:38:29Z
dc.date.available 2016-11-28T12:38:29Z
dc.date.issued 2016-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/39311
dc.description.abstract Bakalářská práce řeší systém kritických bodů ve školní poloprovozní technologické dílně. V teoretické části práce jsou pojednány základní evropské legislativní předpisy (Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002, dále č. 852, 853, 854/2004 a 2073/2005) a české právní předpisy, vysvětlení základních pojmů a postup zpracování systému. Praktická část práce pojednává o zpracování systému, pro který byla vybrána výroba čerstvých sýrů a tvarohů (měkký, jemný, tučný). Jsou vybrány kritické kontrolní body (CCP 1 a CCP 2), kde hrozí největší rizika při výrobním postupu. Jako nejdůležitější kritický bod byla zvolena teplota skladování a navržena nápravná opatření. Nápravným opatřením při překročení teploty 8 °C je uložení výrobků do jiného skladovacího prostoru. Tato praktická část práce může sloužit jako podklad pro navržení systému kritických bodů (HACCP) na poloprovozní technologickou dílnu a výuku studentů školy budoucích pracovníků potravinářského průmyslu.
dc.format 62
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject systém kritických bodů cs
dc.subject kritické kontrolní body cs
dc.subject CCP cs
dc.subject analýza nebezpečí cs
dc.subject školní poloprovozní technologická dílna cs
dc.subject mlékárenská technologie cs
dc.subject sýry cs
dc.subject tvaroh cs
dc.subject hygiena potravin cs
dc.subject Critical control point system en
dc.subject Critical control points en
dc.subject CCP en
dc.subject hazard analysis en
dc.subject school pilot plant technological workshop en
dc.subject dairy technology en
dc.subject fresh cheese en
dc.subject cottage cheese en
dc.subject food hygiene en
dc.title Systém kritických bodů ve školním poloprovozu
dc.title.alternative The Critical Point System in the School Pilot Plant
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Tykvart, Jan
dc.date.accepted 2016-06-16
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis solves the system of critical points in the school pilot plant technological workshop. In the theoretical part of the thesis the basic European legislation is discussed (The European Parliament and the Council Regulation (EC) no. 178/2002 further no. 852, 853, 854/2004 and 2073/2005) and the Czech legislation, the explanations of the basic terms and procedures of the processing system. The practical part deals with the processing system, which has been selected for the production of fresh cheese and cottage cheese (curd, full-fat). The critical control points (CCPs CCP 1 and 2) are selected, because there is the highest risk point of the whole manufacturing process. As the most important critical points were chosen the storage temperature and suggested corrective measures. Not to exceed the critical value of the monitored temperature character more than 8 °C, the different storage area is used. The practical part of my thesis can be used as a basis for designing the system of critical control points (HACCP) in a school pilot plant technological workshop and also for teaching the students future food industry employees.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 38501
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2016-04-25


Files in this item

Files Size Format View Description
nováková_2016_dp.pdf 1.774Mb PDF View/Open None
nováková_2016_op.pdf 611.0Kb PDF View/Open None
nováková_2016_vp.pdf 616.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account