Systémy managementu bezpečnosti potravin a porovnání požadavků vybraných norem
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Buňka, František
|
|
dc.contributor.author |
Kabátová, Lenka
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T12:38:29Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T12:38:29Z |
|
dc.date.issued |
2016-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/39310
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku systémů řízení bezpečnosti potravin v potravinovém řetězci. Teoretická část bakalářské práce se zabývá stručnou charakteristikou právních předpisů upravujících výrobu potravin a jejich uvádění na trh. Dále popisuje jednotlivé systémy managementu bezpečnosti potravin se zaměřením na HACCP, FSMS, FSSC22000 a další. Poslední kapitola teoretické části nastiňuje základní principy akreditace a certifikace v oblasti těchto systémů. V praktické části je zpracováno porovnání požadavků ČSN P ISO/TS 22003:2008 s ČSN P ISO/TS 22003:2014. |
|
dc.format |
50 s. (83 574 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Bezpečnost potravin
|
cs |
dc.subject |
právní předpisy
|
cs |
dc.subject |
FSMS
|
cs |
dc.subject |
HACCP
|
cs |
dc.subject |
akreditace
|
cs |
dc.subject |
certifikace
|
cs |
dc.subject |
Food safety
|
en |
dc.subject |
Law
|
en |
dc.subject |
FSMS
|
en |
dc.subject |
HACCP
|
en |
dc.subject |
Accreditation
|
en |
dc.subject |
Certification
|
en |
dc.title |
Systémy managementu bezpečnosti potravin a porovnání požadavků vybraných norem |
|
dc.title.alternative |
Food Safety Management Systems and Comparison of Requirements of Selected Standards |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Černíková, Michaela |
|
dc.date.accepted |
2016-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis is focused on the issue of food safety management systems in food chain. The theoretical part of the Bachelor thesis deals with a brief characteristic of legislation governing the food production and related segments. It also describes the individual food safety management systems with a focus on HACCP, FSMS, FSSC22000 and others. The last chapter of the theoretical part outlines the basic principles of accreditation and certification of these systems. The comparison of requirements of ČSN P ISO/TS 22003:2008 and ČSN P ISO/TS 22003:2014 is processed in the practical part of the Bachelor thesis. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
38497
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2016-05-04 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account