Modifikace vlastností hydrolysátu živočišné bílkoviny síťováním
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mokrejš, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Kulendová, Tereza
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T12:38:27Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T12:38:27Z |
|
dc.date.issued |
2016-01-15 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/39284
|
|
dc.description.abstract |
Bílkoviny patří mezi biopolymery hojně využívané v širokém spektru aplikací. V oblastech různých druhů průmyslu, lékařství a medicínského výzkumu jsou na vlastnosti finálních výrobků kladeny vysoké požadavky. Jelikož bílkoviny, jako například kolagen, želatina a kolagenní hydrolyzát, vykazují určitý stupeň nestability vůči působení různých vlivů, je nutno jejich vlastnosti modifikovat. Ke stabilizaci a optimalizaci vlastností bílkovinných materiálů mohou být zvoleny různé způsoby síťování, díky kterému dojde k vytvoření in-termolekulárních vazeb mezi řetězci bílkoviny. |
|
dc.format |
87. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
kolagen
|
cs |
dc.subject |
želatina
|
cs |
dc.subject |
kolagenní hydrolyzát
|
cs |
dc.subject |
síťování
|
cs |
dc.subject |
Proteins
|
en |
dc.subject |
collagen
|
en |
dc.subject |
gelatin
|
en |
dc.subject |
hydrolysate
|
en |
dc.subject |
crosslinking
|
en |
dc.title |
Modifikace vlastností hydrolysátu živočišné bílkoviny síťováním |
|
dc.title.alternative |
Modification of properties of animal protein hydrolysate by cross-linking |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Krejčí, Ondřej |
|
dc.date.accepted |
2016-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
Proteins are biopolymers widely used in a wide range of applications. In areas of different types of industry, medicine and medical research there are made high requirements on the properties of final products. Proteins such as collagen, gelatin and collagen hydrolysate have a certain degree of instability caused by the wide range of factors, therefore it is nec-essary to modify their properties. To stabilize and optimize the properties of protein materi-als can be made by various methods of crosslinking which creates intermolecular covalent bonds between the chains of proteins. |
|
dc.description.department |
Ústav inženýrství polymerů |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Inženýrství polymerů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Polymer Engineering |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie materiálů |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Materials Technology |
en |
dc.identifier.stag |
44592
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2016-05-16 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account