dc.contributor.advisor |
Černíková, Michaela
|
|
dc.contributor.author |
Bezděková, Karla
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T12:38:18Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T12:38:18Z |
|
dc.date.issued |
2016-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/39193
|
|
dc.description.abstract |
Práce popisuje obecné charakteristiky hydrokoloidů, jejich vlastnosti, rozdělení a použití. Zvláštní pozornost je věnována popisu hydrokoloidů používaných v mlékárenském prů-myslu, a to škrobu, želatině, xantanové gumě a lokustové gumě. U jednotlivých druhů hyd-rokoloidů je popsáno jejich získávání, složení, vlastnosti a použití. |
|
dc.format |
47 s.(67 634 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Hydrokoloidy
|
cs |
dc.subject |
škrob
|
cs |
dc.subject |
želatina
|
cs |
dc.subject |
xantanová guma
|
cs |
dc.subject |
lokustová guma
|
cs |
dc.subject |
Hydrocolloids
|
en |
dc.subject |
starch
|
en |
dc.subject |
gelatin
|
en |
dc.subject |
xanthan gum
|
en |
dc.subject |
locust bean gum
|
en |
dc.title |
Vybrané hydrokoloidy používané v mléčných výrobcích |
|
dc.title.alternative |
Selected Hydrocolloids Used in Dairy Products |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňka, František |
|
dc.date.accepted |
2016-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis concerns the general characteristics of hydrocolloids, their properties, distribu-tion and usage. Special attention is devoted to the description of the hydrocolloids used in the dairy industry, which are starch, gelatin, xanthan gum and locust bean gum. Each of the hydrocolloids is described in terms of its production, composition, properties and use. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
38475
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2016-05-13 |
|