Vybrané hydrokoloidy používané v mléčných výrobcích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vybrané hydrokoloidy používané v mléčných výrobcích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Černíková, Michaela
dc.contributor.author Bezděková, Karla
dc.date.accessioned 2016-11-28T12:38:18Z
dc.date.available 2016-11-28T12:38:18Z
dc.date.issued 2016-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/39193
dc.description.abstract Práce popisuje obecné charakteristiky hydrokoloidů, jejich vlastnosti, rozdělení a použití. Zvláštní pozornost je věnována popisu hydrokoloidů používaných v mlékárenském prů-myslu, a to škrobu, želatině, xantanové gumě a lokustové gumě. U jednotlivých druhů hyd-rokoloidů je popsáno jejich získávání, složení, vlastnosti a použití.
dc.format 47 s.(67 634 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Hydrokoloidy cs
dc.subject škrob cs
dc.subject želatina cs
dc.subject xantanová guma cs
dc.subject lokustová guma cs
dc.subject Hydrocolloids en
dc.subject starch en
dc.subject gelatin en
dc.subject xanthan gum en
dc.subject locust bean gum en
dc.title Vybrané hydrokoloidy používané v mléčných výrobcích
dc.title.alternative Selected Hydrocolloids Used in Dairy Products
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2016-06-16
dc.description.abstract-translated This thesis concerns the general characteristics of hydrocolloids, their properties, distribu-tion and usage. Special attention is devoted to the description of the hydrocolloids used in the dairy industry, which are starch, gelatin, xanthan gum and locust bean gum. Each of the hydrocolloids is described in terms of its production, composition, properties and use.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 38475
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2016-05-13


Files in this item

Files Size Format View Description
bezděková_2016_dp.pdf 1.741Mb PDF View/Open None
bezděková_2016_op.pdf 627.3Kb PDF View/Open None
bezděková_2016_vp.pdf 526.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account