Kolostrum a jeho využití v kosmetice

DSpace Repository

Language: English čeština 

Kolostrum a jeho využití v kosmetice

Show simple item record

dc.contributor.advisor Egner, Pavlína
dc.contributor.author Botková, Magdalena
dc.date.accessioned 2016-11-28T12:38:02Z
dc.date.available 2016-11-28T12:38:02Z
dc.date.issued 2016-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/39035
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá účinností kosmetických přípravků s obsahem kolostra a bez jeho obsahu. Bariérové vlastnosti kůže po aplikaci testovaných vzorků (mléko, krém, sérum s obsahem kolostra a mléko, krém, sérum bez obsahu kolostra) byly sledovány za pomocí bioinženýrských metod. Výsledky ukazují, že přítomnost kolostra nemělo na hydrataci kůže žádný vliv, zato ale mělo vliv na udržení dostatečné kožní bariéry. Po senzorické stránce byly více preferovány vzorky bez obsahu kolostra.
dc.format 99 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kolostrum cs
dc.subject hydratace cs
dc.subject transepidermální ztráta vody cs
dc.subject pH cs
dc.subject sébum cs
dc.subject Colostrum en
dc.subject Hydration en
dc.subject Transepidermal water loss en
dc.subject pH en
dc.subject Sebum en
dc.title Kolostrum a jeho využití v kosmetice
dc.title.alternative Colostrum and its use in Cosmetics
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Pavlačková, Jana
dc.date.accepted 2016-06-07
dc.description.abstract-translated This master thesis deals with an efficiency of cosmetic products for skin with and without colostrum. The barrier properties of the skin after application of the test samples (milk, cream, serum with colostrum and milk, cream, serum without colostrum) were monitored using bioengineering methods. The results show that the presence of colostrum had no skin hydration effect, but it had an influence for skin barrier. Samples without colostrum were more preferred by sensory analysis.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 44294
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2016-05-17


Files in this item

Files Size Format View Description
botková_2016_dp.pdf 2.591Mb PDF View/Open None
botková_2016_op.pdf 146.6Kb PDF View/Open None
botková_2016_vp.pdf 509.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account